Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel framgångsrik

Annons

Daniel Olsson hade en bråd måndag.

Först lunchtävlingar på Romme med uppsittningar till och med lopp åtta. Därefter en bilresa upp till Hudiksvall och deras V65-tävlingar.

Den trippen gick säkert lätt i och för sig. Tre segrar hade nämligen Daniel med sig i bagaget.

Rommetränaren Bengt-Erik Olsson kommer inte att köra lopp på ett tag. Härom veckan bröt han benet och är sjukskriven från sulkyn några veckor framåt. Hästarna däremot verkar på gång igen efter en vår full av småbekymmer i stallet.

Daniel Olsson fick chansen bakom Johnny Rook och gjorde inget misstag.

- Jag körde bort honom på Solvalla tidigare i år, så det här var skönt, sa Daniel efter segern.

Efter ett halvvarv övertog Johnny Rook ledningen och fick sedan husera fritt där framme.

- Han hade tussarna kvar i öronen och var friskt på bettet, så han behövde inte bruka alla sina krafter, berömde Daniel den Norbergägda femåringen.

Olssons andra seger kom bakom Fancy Remington. Med ett lopp i kroppen efter lite vila var hon nu segermogen igen och avgjorde efter en rejäl långspurt från fjärde par utvändigt.

- Jag tänkte bara glida fram, men de andra såg slitna ut i sista sväng så jag drog skygglapparna. På henne är det verkligen en extraväxel, sa Olsson.

Tredje dagssegern grejade han till slut med Gävletränade Kendo efter enklast tänkbara taktik – ledning från start till mål.

Det blev drygt 4000 kronor i utdelning till de som hittade alla rätt på V4-spelet. Största anledningen till det stavas Miskos Incana som för sin tränare Kerstin Hell vann den första avdelningen till det fina oddset 54,24. Det femåriga stoet hade tjänat minst pengar av hästarna i fältet, men brydde sig föga om det.

- Hon brukar gå bäst när hon är med där framme så jag trodde inte på någon bra chans bakfrån, sa Kerstin efter segern.

Från positionen tredje par utvändigt attackerad Hell i sista sväng och hade mitt på upploppet avgjort till säker seger – för övrigt hennes första för året.

I början av augusti avgörs travamatörernas SM på Östersund. Rommes representant blir Jan Olofson efter det att han vunnit måndagens försök med Marechal Aubiose. Den av Ola Ekström tränade valacken långspurtade bra från fjärde par utvädigt, allt medan förhandsfavoriten R.R.S.Forgold hade positionsproblem mest hela vägen från sitt innerspår bakom startbilen.

Mer läsning

Annons