Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel är "hemma"

Annons

Han funderar ett tag och räknar så småningom upp: Säter (pojklag), Falu IF, Vita Hästen, Avesta, Surahammar, Manglerud Star (Norge), Colorado (USA), norska Star igen och Hedemora är de klubbar som tagit del av Daniels tjänster innan Mats Johansson, BHF-sportchefen, för halvannat år sedan lyckades plocka över den duktige ytterforwarden.

I dag bildar Daniel förstafemma i laget tillsammans med backarna Janne Öhman och Christoffer Björklund och ständiga forwardskompisarna Marcus Persson och Daniel Persson.

En kvintett tränarparet Kornell/ Forslund inte har några som helst tankar att rubba på.

- Vad jag kan minnas så har jag, Marcus och Daniel spelat ihop alla utom en match, premiären i höstas. Så var det förra säsongen, så har det varit nu också.

- Så vi känner varandra utan och innan vid det här laget, smilar Daniel.

Att trion, förutom att man har de tre kaptensuppdragen, hör till de pålitligare formationerna i den här serien behöver ingen tveka om.

Det finns det statistik på.

- Jag tror vi har vår styrka i en stark och pålitlig defensiv i första hand.

- Men visst kan vi göra mål också, säger Olérs.

En spjuver enligt en anonym sagesman och en av de mest utpekade när det gäller practical jokes...

Daniel har varit en pålitlig poängplockare hittills, men vill för den delen inte framhäva vare sig själv eller kompisarna som den formation som så att säga ska göra det i matcherna.

- Nej, det känns jäkligt brett i år. Vi har tre femmor där alla kan gå in och avgöra matcher. Och en fjärde också för den delen om det skulle behövas, vill Daniel ha sagt.

Han känner sig rejält tränad.

- Vi är nog det lag i den här serie som är bäst tränat.

- Kanske mycket det som ligger bakom det faktum att vi varit väldigt förskonade från skador och sånt. Vi har ju faktiskt haft alla krya mer eller mindre hela tiden, påminner han sig, 29-åringen.

Daniel är näst Janne Öhman (31) äldst i det i övrigt unga Borlängelag, som blir väldigt, väldigt "svårtuggat" i kampen om de två play off-platserna.

- Dit ska vi bara, avslutar Daniel Olérs.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons