Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Damlag tränar med Brage

Annons

Lagledare Arne Arnesson säger att träningen är ett annorlunda sätt och en kul grej för tjejerna. Inget som kommer fortsätta efter att säsongen har kört igång.

Gustafsdamerna spelar i division två, och förra säsongen kom de fyra. I år ligger Gustafs trea och tror på en bättre placering.

Under träningslägret som avslutades nyligen spelades en träningsmatch mot ett division tre lag. Då vann Gustafs med 12-0, ett bevis på att det inte tillhör i de lägre divisionerna.

Truppen i år är blandad från 30 år ner till 14-års ålder. Och fyra tjejer som har plockats upp från F15 är Lina Cederhorn, Klara Myrén, Johanna Arnberg och Kristin Jakobs, lovande tjejer som skall prova på damfotboll. En av de, Klara Myrén har något mer en bara fotboll i huvudet, pucken är hennes vän med.

Hon är lika bra på fotboll som hon är på hockey. Och så länge hon inte behöver välja njuter hon av att få tacklas på is och i nästa stund gå ut på planen och göra en glidtackling.

Som det är just nu tränar hon mer fotboll än hockey, då de ännu inte har gått ut på is. Brynäs damer får se mer av Klara då hockeysäsongen kommer igång och då är det bara hockey som gäller. Men om vi ber henne välja vilket som är roligast är det helt omöjligt för henne att säga.

Klara börjar i årskurs åtta till hösten. Hennes framtid är sport men också finns där en dröm om att få jobba som polis, då mordfall intresserar henne mest.

Klara tror ändå på att hon kan lyckas längre i hockey då det inte är lika många tjejer som håller på med det.

Men så länge hon är 14 år och inte behöver välja tänker hon använda både skridskorna och fotbollsskorna just nu.

Björn Juhlin är ny för i år och har ändå sett en stor skillnad hos sina tjejer.

- Deras utveckling går bara framåt, kul att se. Nu ligger vi trea inför serien som kör igång den 31 juli mot Avesta DFK. Det är bättre att bli jagade i tabellen än att få jaga. Så vi trivs med situationen som den är just nu.

KARIMA EDELL

Mer läsning

Annons