Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Damkronorna förlägger sommarcamp till Lugnet – "Fin miljö för elitidrottare"

Damkronorna kommer till Falun. Svenska Ishockeyförbundet väljer att ha sin sommarcamp i Lugnets ishall. Veckan efter midsommar gästar förbundskapten Leif Boork och OS-aktuella spelare Lugnet.

Annons

– Vi har valt Lugnet för Damkronornas sommarcamp av flera olika anledningar, säger Staffan Landberg, landslagskoordinator, i ett pressmeddelande.

– Det är en mycket fin miljö att träna i för elitidrottare på sommaren. Det finns även ett testlabb med mycket kompetent personal som ska genomföra fystester på spelarna, både på isen och utanför, fortsätter Staffan Landberg.

Ett plus är också närheten till hotell som gör att tidskrävande transporter inte behövs.

Fler idrottsutövare söker sig också till den numera året-runt-öppna ishallen på Lugnet.

Förutom Svenska Ishockeyförbundet har konståkningsklubbar från Falun, Borlänge, Leksand och Gävle hyrt in sig, liksom lokala hockey- och bandyföreningar.

Ett ryskt bandylag kommer att förlägga ett läger under fyra veckor till Falun och Lugnet.

– Med ishockeyförbundet kan vi köra sprinttester, både på is och i friidrottshallen, samtidigt som vi testar uthållighet i laboratoriet. U-17/18 kommer även att göra mer allmänna fystester i friidrottshallen, säger Jens Westergren på Högskolan Dalarnas Idrottslaboratorium.

Svenska Ishockeyförbundet var 2016 på Lugnet med finnkamper. Nu förlägger de så kallade "russinlägren" för U17/18 i Falun.

– Vi blev imponerande av den fina ishallen. Falun erbjuder allt vi behöver, från boende och mat till istider och plats i gymmet, sägerUlf Lundberg, spelarutvecklingsansvarig för U17/18.

Mer läsning

Annons