Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Damerna tar över

Annons

Herrarna drog sig, i takt med den spelarflykt som blev fallet, ur ettan och är i dag snubblande nära att tvingas ta ytterligare ett kliv neråt i seriesystemet medan damerna, klara för säsongen, tagit klivet upp istället.

Förklaring, damtränare Håkan von Krusenstierna?

- Vad gäller herrarna är jag inte mannen att göra det. Men jag hoppas för hela föreningens skull att man klarar det kval man står inför.

- När det gäller tjejerna så kan jag i dag säga att vi nu har ett l-a-g i ordets rätta bemärkelse. Ett lag som har kul, som stöttar varandra. Och inte minst, hela tiden lär och utvecklas.

Att han är nöjd med sin första säsong i klubben, BHK-tränaren, är inte att ta miste på.

- Jag fick ta hand om ett sargat gäng tjejer som tagit mycket stryk, både bokstavligt och bildligt säsongen innan.

- Men också ett gäng väl skolade tjejer från tidig flickålder. Där ligger BHK långt före många andra klubbar vågar jag påstå.

- Min primära uppgift såg jag i att göra ett team av gänget det här första året. Det har vi lyckats med också, tycker BHK-tränaren.

Som förstås inte hade något emot att det blev serieseger också.

- Nej, vi hade ett mål inom laget att försöka vinna serien. Men det var inget måste.

- Efter fyra matcher satte vi oss ner och diskuterade det läge vi befann oss i. Då fann vi ingen anledning rubba på målsättningen. Och den höll ju hela vägen också. Fantastiskt bra gjort av tjejerna måste jag säga.

Fortsättningsvis tänker han bygga på utvecklingen av laget med mer vikt på spelsystem och andra rent taktiska saker.

- Utan att för den delen släppa av på något annat.

- Vi har kört ett par lättare pass den här veckan, nu väntar två veckors ledighet innan vi kör igång igen. Fyra pass i veckan är det tänkt, därav ett individuellt, berättar Håkan.

Är det något du saknat i laget under säsongen, någon typ av spelare eller så?

- Nej, det kan jag inte påstå. Vi har en ung och bred trupp som hela tiden utvecklas. Notera av vi tog sju raka segrar på slutet i serien bland annat. Sånt tyder på styrka.

Räcker materialet för division 1?

- Du menar om vi ska värva eller så. Det är inte alls säkert, jag tycker vi ska satsa det som går på den trupp vi har i första hand.

- Vi ska i sammanhanget komma ihåg att Sara Bodin har tillkommit, dessutom Anna-Karin Åkesson, som efter barnafödande i vintras varit långt ifrån fulltränad. Lägg därtill att vi ju haft Camilla Månsson skadad en längre tid så finns det folk att bygga på med. Det är i alla fall min åsikt.

- Skulle sedan klubben, som ju haft och har en ansträngd ekonomi, tycka att vi ska försöka få hit någon spelare så får vi ta den diskussionen då i så fall.

Försvinner några?

- Inte många vad jag kan förstå. Angelica Persson ska plugga i Örebro och vår målvakt Emma Fransson ska göra lumpen. Båda har sagt att de inte kommer ifråga nästa säsong. Men vi har en bred trupp tycker jag, det finns ersättare.

Någon direkt spelare som lagt grunden för seriesegern vill han helst inte peka på, BHK-tränaren.

- Nej, vi är ett lag i ordets rätta bemärkelse. Det är vår styrka.

- Men det är klart att man måste ha i åtanke att blott 17-åriga Jessica Andersson skjutit sig till den absoluta toppen i skytteligan och att vår kapten Anna Björkman hakat på. Liksom Josefine Wadlund, som kommit verkligt starkt mot slutet.

- Men som sagt, seriesegern är hel lagets förtjänst, ingen nämnd och ingen glömd, försäkrar Håkan.

Optimist inför det som komma ska i höst, den saken behöver ingen betvivla.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons