Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Damerna möter SM-vinnarna Ö-vik

Annons

Elitserienykomlingen har ytterligare en hemmamatch i helgen och dagen innan tar man sig an Umeålaget IKSU.

- Det blir två mycket svåra matcher för oss, menar KAIS Mora-tränaren Micke Ceder.

SM-vinnarna Örnsköldsvik har inlett serien bra. Laget är obesegrat efter fyra omgångar och enda poängtappet har kommit mot Hammarby. Det tippade topplaget ligger också tvåa efter Falun, som hittills tagit full pott.

IKSU förväntas också vara med där uppe, men inledde serien med två raka förluster. Förra helgen tog man dock två segrar vida 8-2 mot Högdalen och 2-1 (e. förl) mot Hammarby.

- Men IKSU hade lite flyt som fick med poäng mot Hammarby. De kvitterade med bara ett par sekunder kvar av matchen och sedan fick IKSU spela i numerärt överläge i förlängningen efter att Bajentränaren protesterat mot deras kvitteringsmål, berättar Ceder.

KAIS-tränaren har av förståeliga skäl stor respekt för helgens båda motståndare.

- Det är två lag utan några direkta stjärnor. De spelar med ett väl samlat försvar och är fysiskt starka, så det blir en tuff uppgift att ta sig igenom.

KAIS Mora och Ö-vik har redan stött på varandra den här hösten. Det var i en cup i Uppsala under försäsongen.

- Då höll vi jämna steg i fyrtio minuter, berättar Ceder.

Det blev ändå till slut rejält med stryk i den matchen. För att undvika en upprepning gäller det först och främst att KAIS får ha alla spelare på planen.

- Ja, det är viktigt, konstaterar Ceder. Inte minst med tanke på att vi i princip släppt in mål varje gång vi haft någon utvisad. Men vi har gnuggat box play och jag hoppas det ska bli bättre framöver.

Hemmalaget saknar Linda Hellström som en tid haft ryggproblem. Frågetecken är det också för Kristin Holmströms medverkan.

För Malin Palmestedt kommer det att bli en lite speciell match mot Ö-vik, då hon tidigare har spelat i klubben.

KAIS svarade för en mycket bra insats då laget förra helgen slog topplaget Boden. Ceders förhoppningar är att laget ska upprepa samma fina spel från den matchen.

- Det kommer att krävas mycket av oss, men nog ska vi kunna sätta press på såväl Örnsköldsvik som IKSU, säger Ceder.

När det gäller herrarna spelar de också två matcher i helgen. I kväll, fredag, möter division 1-laget Alfta i Ryssahallen och på söndag väntar Finspång borta.

Division 2-laget KAIS tar på söndag sig an Hedemora på hemmaplan.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons