Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Damerna bjöd på bottennapp

Annons

BHK var totalt utspelade i 60 minuter.

- Vi visste att det skulle bli tufft. Men vi spelade under all kritik, säger BHK-tränaren Tony Carlsson, efter förlusten med 11-29.

Redan efter sju minuter var det avgjort. Då stod det 1-6 på resultattavlan. Gästerna startade i ett ursinnigt tempo och hemmatjejerna hängde inte med.

Då tog tränare Carlsson tog time out men det hjälpte föga.

Under matchens inledande 20 minuter lyckades BHK endast göra två mål. Totalt fyra i första halvlek. Det säger en hel del av matchbilden. Göksten gick in i halvtid med en ledning med 16-4. BHK var urusla i allt. Dålig passningskvalitet och skotten såg mer ut som hemåtpassningar.

- Vi spelade bedrövligt. Vi hängde inte alls med, medger Tony.

Inte blev det bättre i andra halvlek. Nåja, BHK gjorde i alla fall fler mål än i första. Dock blev det bara elva mål totalt. Göksten kom upp i 29 stycken. Stora siffror med andra ord.

- Inte bra att vi förlorade så stort. Målskillnaden kan ju bli avgörande i slutskedet, berättar Tony.

Trots att Göksten var fullkomligt överlägset så slog laget aldrig av på takten. De höll samma höga tempo hela matchen. Det var imponerade att se. Gästerna hade roligt ute på planen och "lekte" handboll långa stunder.

Förklaring till att det gick så här?

- Passningsspelet och avsluten var på tok för dåliga. Vi hade för lågt tempo i vårt spel. Försvarsspelet var sådär. Göksten var för bra för oss, erkänner Tony.

Hur lyckades ni vinna mot Göksten på bortaplan?

- Jag vet faktiskt inte. De hade exakt samma lag som nu. Men vi gjorde en av våra bättre matcher då, samtidigt som de kanske inte var i bästa form.

Nu är det bara att ta nya tag för Tony & kompani. Två matcher återstår och kontraktet är ännu inte säkrat.

- Sista matchen mot Strömnäs blir med största säkerhet helt avgörande, avrundar Tony.

Spelarkritik?

En mörk dag som denna förtjänar ingen i BHK beröm.

I Göksten var Melita Ahmetasevic ruggigt bra som sista utpost. Storskytten Linnea Torstensson var duktig liksom spelmotorn Jennie Persson.

ANDERS GRANLUND

BORLÄNGE-GÖKSTEN

11-29 (4-16)

Målen, BHK: Anna Wallinder 4, Helene Bernhardtz 2, Titti Berg 1 (straff), Marie Bogg, Emma Seger, Emma Svensson, Anna Björkman. Göksten: Linnea Torstensson 8, Jennie Persson 5, Emma Tördahl 3, Leila Bouzguenda 3, Ann Larsson 2, Madde Blomqvist 2, Malin Söderberg 2, Terese Fält 2, Linda Larsson, Angelica Brännström.

Utvisningar, BHK: 2 x 2. Göksten: 2 x2.

Mer läsning

Annons