Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dåligt humör knäckte Leksand

Annons

I andra perioden, då Luleå tog greppet om matchen med två mål på mindre än en minut, uppträdde laget grinigt och drog på sig sex utvisningar.

– Vi tappar fokuseringen i andra perioden och blir mest frustrerad på hur domaren agerar. Den här domaren har förstört en match för oss tidigare, och det påverkar killarnas humör, sade Ulf Skoglund, en av Leksands tränare efteråt.
Luleås tränare Ulf Taavola ville inte ge något omdöme om domare Ulrik Lindh.

– Matcherna i elitserien är så jämna att det inte går att ha energiläckage. Vi säger till killarna att de inte ska slösa energi på domaren, som de ändå inte kan påverka, sade han.

Luleås målskörd kom efter en en slagsmålsunge i början av perioden. Då utvisade Ulrik Lindh leksingarna Johan Eneqvist och Tobias Holm, tillsammans med Luleås Magnus Nilsson.

Efter kvittning kunde Petter Nilsson sedan ge Luleå ledningen med 1–0 i spel fem mot fyra med ett högt skott från blå.
44 sekunder senare gjorde Per Ledin sitt första mål för säsongen, när han petade in pucken bakom Sean Gathier i Leksandsmålet, framspelad av Thomas Berglund, och Jonas Rönnqvist bakom kassen.

Luleå kontrollerade sedan matchen, men backade hem väl långt, så att Mikael Pettersson kunde reducera till 2–1 i slutperioden.
Ett misstag av en Luleåback bäddade för målet, tråkigt nog för Daniel Henriksson, som hade varit värd att hålla nollan i matchen.

24-åringen har vuxit ut till en fullfjädrad toppmålvakt, som uppträder med lugn och säkerhet i alla situationer.

I första perioden, Leksands bästa period, redde han ut flera farligheter, bland annat från Niklas Eriksson klubba.

I den perioden var det Luleå som hade flest utvisningar, men elitseriens bästa lag i numerärt underläge befäste den positionen med intelligent förmåga att läsa spelet och agera före motståndaren.

Segern var Luleås tredje trepoängare för säsongen, och tabellplaceringen för laget är nu nia.

– Det var en grymt skön seger och tre välbehövliga poäng för oss, säger Ulf Taavola.

Luleås tredje mål gjordes av Hans Hucskowski i slutminuten, när Leksand tagit ut målvakten.

PER VALLGÅRDA/TT

Mer läsning

Annons