Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dålig aptit i Falun

Annons

Bara tolv av alla Faluns föreningar kom i går kväll för att få information och diskutera på detta nya sätt som Dalaidrotten nu håller på att genomföra i alla länets kommuner.

- Att nå ut till klubbarna är självfallet ett ständigt problem, sa Eva Lignell från SISU.

- Vi hade en gräns på tio klubbar. Hade det inte blivit fler hade vi tvingats ställa in.

Trist hade säkert de närvarande tyckt i så fall.

- Ett bra initiativ. Kan det här bli återkommande en gång om året kan det bli ett utmärkt forum för kontakter och diskussioner, tyckte exempelvis Lasse Bergman från Falu BS Bandy, en av de tolv klubbarna på plats.

Fritidsnämndens ordförande Staffan Strandmark och Pia Linde från Fritid Falun tyckte också den här formen för att träffa kommunens föreningar för att informera och diskutera är positiv.

- Vi arbetar ju bland annan aktivt mot allmänheten med föreningarnas hjälp. Det här är ett bra sätt att vidga kontakterna, tycker Pia Linde.

- Det kan också hamna om att skapa en samsyn på hur barn- och ungdomsidrott ska bedrivas. Hur länge det ska vara lek, sa Eva Lignell.

Förutom kommunens fritidsförvaltning, Sisu och idrottsförbundet fanns ytterligare några organisationer på plats för att informera. Bland annat NTF för att informera om trafiksäkerhet vid idrottsresor efter att en del tragiska olyckor hänt just vid idrottsresor med småbussar.

Vad EU kan erbjuda idrotten i Dalarna visades också upp.

Idrottsbufféerna i Dalarna fortsätter nu närmast i Vansbro och Mora de kommande två tisdagarna.

Blir det lättare att nå ut till föreningslivet där?

HANS DAHL

Mer läsning

Annons