Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalbjers mardröm

/
  • Daniel Dalbjer (32) i aktion i Superligapremiären mot Caperiotäby den 21 september. Det blev bara ytterligare tre matcher för Dalbjer innan ljumskskadan satte stopp.

IBF Faluns säsong har så här långt varit en enda lång framgångssaga.
Men för Daniel Dalbjer har den utvecklat sig till en mardröm.
– Jag tror inte att jag kommer att stå på en innebandyplan något mer den här säsongen, säger han.

Annons

I början av maj presenterades Daniel Dalbjer – med landslagsmeriter och tidigare spel i Superligan med både Balrog och Caperiotäby – som klar för IBF Falun.

Säsongen hann dock knappt komma i gång förrän den 30-årige forwarden tvingades kasta in handduken.

Orsaken var stora problem med vänster ljumske, en skada som har sitt ursprung i magmuskelfästet.

– Skadan har spridit sig neråt och det var en obehaglig känsla när det kom. Jag har bara fungerat till 80 procent och det håller förstås inte.

Skadan uppkom långt innan Dalbjer skrev på för IBF Falun, men efter många månader med rehabträning så trodde han att kroppen skulle hålla för spel i Superligan.

– Jag var 99,9 procent säker på att det skulle hålla och det kom som en chock för både mig och Falun när det inte gjorde det, säger Daniel, som efter matchen mot Umeå City den 8 oktober har tvingats följa IBF Faluns framfart i Superligan från sidan.

Hur ser prognosen ut för skadan?

– Jag har jätteproblem och har suttit ner och pratat både med Andreas Lundmark och Patrik Bäck och jag tror inte att jag kommer att stå på en innebandyplan något mer den här säsongen.

Känns det som att du kanske kommer att ge upp karriären?

– Jag har ett år kvar på kontraktet med Falun efter den här säsongen och ska självklart fullfölja det. Jag bor i Falun, trivs här, och förhoppningsvis så kommer jag tillbaka mer sugen än någonsin.

Från läktarplats har Daniel Dalbjer fått se IBF Falun spela sig fram till en andraplats i tabellen efter 15 omgångar.

I kväll väntar Helsingborg hemma i Falu Kuriren arena för laget. Storsatsande Helsingborg som ligger sexa i tabellen, 13 poäng efter Falun.

– Helsingborg är ett lag med höga ambitioner, men laget har varit ojämnt så här långt. Vi har ett bra läge i den här matchen att säkra en topp 4-plats i tabellen, säger IBF-tränaren Andreas Lundmark.

Mer läsning

Annons