Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalbjer fortsätter coacha Kais Mora

/
  • Kimmy Dalbjer har bestämt sig för att hjälpa allsvenska Kais Mora resten av säsongen.
  • Max Wahlgren, som svarat för hela tio mål de två senaste matcherna, lämnar Kais Mora för spel i Superligan och Warberg.

Kimmy Dalbjer har den senaste tiden agerat som matchcoach i allsvenska Kais Mora.
Utfallet har blivit det önskade och Moralaget har klättrat i tabellen.
Nu har parterna kommit överens om att Dalbjer fortsätter säsongen ut.

Annons

Sportchefen Jonas Thomsson är förstås nöjd att det hela gick att lösa med Dalbjer, som bor i Falun.

– Kul för föreningen att få kvar Kimmy i Moras färger ett tag till. Vi har haft en jättebra dialog från dag ett då han kom, säger Thomsson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Grabbarna älskar honom och han funkar perfekt med headcoach Anders (Karlsson) och coach Johan (Eriksson). Vi har hittat formeln till att vinna de senaste matcherna och nu fortsätter vi bygga på detta.

Kimmy Dalbjer, som tidigare bland annat coachat IBF Faluns herr- och damlag, har fått en nytändning i det allsvenska laget.

– Känns grymt inspirerande att få chansen att fortsätta jobba med det här laget och hela teamet. Jag och Anders känner att det funkar bra med fördelningen av uppgifter, säger Kimmy i pressmeddelandet och poängterar:

– Detta är det mest talangfulla lag jag någonsin jobbat med och får vi bara behålla denna grupp och även spetsa med någon till, så kan framtiden bli otroligt rolig.

Men i stället för att spetsa ytterligare den här säsongen, tappar Kais en riktig spjutspets. Max Wahlgren, som varit utlånad från Helsingborg, lämnar Moralaget för spel i SSL med Warberg.

Ett klart avbräck då den 20-årige Morakillen på blott nio matcher svarat för 24 (16+8) poäng. De två senaste matcherna har han noterat hela tio mål.

Det är bara Bobby Edberg som gjort fler poäng (16+22) i Kais.

Under lördagen väntar tabellfyran IBK Handen på bortaplan och då vill förstås Kimmy Dalbjer coacha sitt lag till en ny vinst.

Mer läsning

Annons