Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalaungdomar imponerade i Lilla SS

Annons

De närmare 700 deltagarna kom från i stort sett hela Sverige. Men det noterades trots det åtskilliga dalasegrar i klasserna.

Totalseger för daladeltagare blev det i elva klasser.

Allra framgångsrikast var Älvdalens IF, som tog tre segrar - bland annat i de två herrjuniorklasserna.

Både Niklas Danielsson i H17-18 och Emil Norell i H19-20 körde - trots att de ska till JSM kommande vecka.

- Jag har varit mycket sjuk i

januari, och behöver varje träningstillfälle jag kan få, förklarade Emil Norell.

Emil, som hade 20 sekunder att hämta in på Korsnäs Adam Steén i jaktstarten. Ett avstånd som han plockade in rätt så omgående.

- Men jag lät Adam dra första varvet, avslöjar Emil.

- Så gick jag upp och kände på honom inför varvningen. Och när jag drog på i uppförsbackarna på andra varvet, försvann han bakom mig.

Marginalen blev så stor som 1.15 innan de båda kom i mål.

Största segermarginalen ordnade annars en av IFK Grängesbergs båda klassegrare - Malin Borg i D15. Hon "spöade" Moras Maja Holm med två minuter och en sekund på de två loppen.

- Visst har det gått bra, medger Malin efter sin tredje Lilla SS-seger. Men jag tror att flera av de bästa tjejerna uteblev på grund av sjukdom. Så här mycket brukar jag inte vinna med.

Arrangerande Falu IK fick också en seger. Och det genom ett "nyförvärv" från Vindeln. D13-tjejen Hanna Brodin. Hennes segermarginal var också stor - 1.39 efter två 3-kilometerslopp.

- Pappa fick jobb på Falu Kommun. Därför flyttade vi till Falun, berättar Hanna, som nu tävlar på sin fjärde säsong - och hittills aldrig fått stryk i ett

skidlopp.

Vad månde bli av henne? En ny Ingrid Vikman kanske? Hennes segertid den här gången var klart bättre än IFK Hedemoras Johan Eriksson, som vann H13 på samma bana. Den klassen skulle Hanna ha vunnit med 18 sekunder.

Malungs IF, IK Jarl, IFK Mora och Ornäs IK tog resterande Dalasegrar.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons