Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalatrio sopade rent på skidO-SM

Annons

Det visade sig också i herr- seniorernas resultatlista, där landets just nu fem främsta, VM-truppen således, belade de fem första platserna med hälsingetalangen Erik Rost (boende i Borlänge) i Alfta-Ösa-dressen för dagen var den snabbaste, tätt följd av fredagsvinnaren Tobias Åslund, Domnarvet, som var sex sekunder bakom. Men det var annat också som gick åt Hälsingland.

Den äldsta juniorklassen exempelvis, där framtidslöftet Thomas Carlsson, Alfta-Ösa även han, hittade formen igen och vann säkert.

-Vilken härlig revansch från i fredags, log coachen Anders Johanson, pappa till Erik, när han klappade om sina guldgossar.

Ur dalasynvinkel fanns det anledning glädjas åt att Tobias Åslund visar fortsatt fin form.

-Det känns bra just nu, jag är nöjd både med mitt lopp och formen för närvarande, konstaterade han under en lång väntan för att klämma fram några droppar under den dopingkontroll han och Erik Rost kallades till efter målgång.

Trea bland seniorerna var Tomas Löfgren, som på nytt visade att den brutna tummen fungerar som den ska.

-Trea är okay. Men jag är inte nöjd med att vara 38 sekunder efter vinnaren.

-Det är för mycket i ett sprintlopp för att man ska vara helt nöjd. Sedan var väl inte banan "min" precis heller. För mycket genande ute i skogen, påpekar han.

Det stora glädjeämnet ur dalasynvinkel var annars den yngre juniorklassen för killarna.

Där belades de fem första platserna av masar med 17-åringen Erik Blomgren, Tuna, som suverän etta före i tur och ordning Fredrik Lind, Säterbygden, Andreas Allerhed, Mora, Rassmus Andersson, St. Tuna, och Johan Sonesson, Gagnef.

-Det här var närmaste det perfekta loppet för min del, konstaterade Blomgren, tio sekunder från segern även på långdistansen i fredags, efter målgång.

-Det kändes helt suveränt ute i skogen och nu ser jag verkligen fram mot nästa stora uppgift, ungdoms-EM i österrikiska Salzburg, ler han, Tunakillen.

Dalamedaljer, i brons, blev det också i de båda äldsta juniorklasserna. På damsidan genom Moras Judith Wyder, på herrsidan genom Calle Grape, Domnarvet, som bara var tre sekunder från att upprepa andraplatsen från i fredags.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons