Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalatrio i JVM-trupp

Annons

I helgen hölls den andra och sista uttagningstävlingen till JVM. Tobias Arwidsson vann dubbelt uppe i Arvidsjaur innan jul och var i princip klar innan tävlingarna i Torsby.

Bra avslutning på jaktstarten av Caroline och Gabriel innebar att Dalarna har tre av totalt sex uttagna i klassen 17-19.

- Stegmayr och Westling kom med i truppen som sista kille och sista tjej, berättar Limaledaren Eva Arwidsson.

Liksom i Arvidsjaur var svensk skidskyttes stora talang, Tobias Arwidsson, överlägsen sina konkurrenter även i Torsby. Första dagens sprinttävling blev segermarginalen 1.32 före tvåan.

- Tobias åkte fort och sköt fullt, säger Eva Arwidsson.

Andra dagen var det jaktstart och då utökades ledningen till 2.10. Detta trots att unge Arwidsson sköt fyra bom (totalt 5) på den sista stående skjutningen.

-Han hade fått så ont i ryggen och kunde helt enkelt inte stå och skjuta.

Trots fyra straffrundor blev alltså segermarginalen drygt två minuter till tvåan. Gabriel Stegmayr blev sexa på sprinten, men en stark avslutning förde upp honom till en tredjeplats i jaktstarten. En placering som gav honom en JVM-biljett i belöning.

Caroline Westling slutade trea första dagen och även hon avslutade starkt. Limaåkaren åkte upp sig till andra plats och säkrade därmed en plats i JVM-truppen.

Juniortruppen har en samling i Östersund 11-14 januari och några dagar senare bär det av till Italien och JVM.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons