Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalatjejer nära sprintguld vid JSM

Annons

Först överraskade Ingrid Vikman sig själv och omgivningen med att visa vassa sprinttakter, genom att först ta hem segern i kvartsfinalen och sedan andraplatsen efter dubbla USM-segrarinnan på distansen, Ida Ingmarsdottir från Jämtland, i semifinalen.

Och även om hon inte orkade ta revansch på Myssjö-Ovikentösen i finalen så bärgade en jublande glad Ingrid silvret.

Före både sprintspecialisten Maria Magnusson, som vunnit allt inklusive prologen fram till finalen, och lördagssegrarinnan Anna Byström från Sollefteå.

- Jag är helnöjd med helgen. Det har varit lite tungt efter en förkylning så det här var över förväntan, konstaterade Jarl- åkaren, som hade sällskap av klubbkompisarna Sofia Bleckur och Karin Ekholm till kvartarna.

Sofia landade på sjunde och Karin på 13:e plats.

Desto närmare seger var Morakamraternas Helena Kallander i den äldre tjejklassen. Efter en 11:e plats i lördagsloppet slog hon till med fjärde bästa tid i prologen och seger i första kvalet.

Trots att hon tvingades till en heltuff spurtstrid för att nå finalen så orkade hon utmana Luleås Susanne Nyström om segern. Ynka fyra hundradelar blev segermarginalen för norrbottniskan.

Julia Limby, klubbkompis till Helena, hade näst bästa tid i kvalet, men blev efter i starten på finalen.

- Jag får njuta av lördagens placering (3:a), som gav många goda poäng i Rossignol cup, sade Julia.

Robin Lindkvist från Dala-Järna gjorde bäst ifrån sig av dalaherrarna under Sundsvallstävlingarna genom att knipa en meriterande femteplats i den äldsta herrjuniorklassen.

Andreas Hansson från Sälen var inte mycket sämre, då han blev sexa i den yngsta pojkklassen sedan lördagsnian Martin Johansson från Dalaporten inte fått tillräcklig fart på benen.

PER NYLANDER

Mer läsning

Annons