Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalatjejer klara för EM i distansritt

Annons

Dalatjejerna Annelie Eriksson, Bjursås, Kim Klotz, Uppsälje, och Liza Sundberg, Boda, är klara som blågula ryttare till EM i distansritt i Tjeckien.

- Alla tjejerna som är uttagna är rutinerade ryttare. Individuellt tror jag att Annelie Eriksson är den som har bäst chans, säger Eva Borg, landslagsledare i distansritt, som även tagit ut Maria Hagman-Eriksson, Folkärna, som en av reserverna.

Tolv mil är distansritten för de unga ryttarna från Dalarna. Och EM-terrängen utanför tjeckiska huvudstad Prag kommer att bestå av både backar och öppet låg- land.

- Jag tror terrängen i Tjeckien kommer att passa mig bra, för att jag bland annat tränat en del i backar, säger Annelie Eriksson, som kommer att tävla med sitt sto Jade i Tjeckien.

Ifjol var både Kim och Annelie på ett för-EM i Tjeckien och bekantade sig med tävlingsområdet. Dock lär motståndet vara något helt annat, när Europas bästa unga distansrittare samlas för att göra upp om mästerskapet i mitten av september.

Annelie med två SM-medaljer i bagaget, som i år haft en del missflyt tävlingsmässigt och bland annat blev det ingen plats för henne i senior-VM.

- Nu fokuserar jag helt på att göra så bra ifrån mig som möjligt i EM, säger en optimistisk Annelie, som planerar att delta i Vasaritten i Rättvik den 12 augusti.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons