Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalatjejer i topp

Annons

Åsa Hagberg, Borlänge CK:s 33-åring som började sin cykelkarriär så sent som för några år sen, bjöd vinnande 19-åringen och eventuella OS-kandidaten Monica Holler, Laxå, på kamp ända in på upploppet men fick ge sig i spurten för den talangfulla Närketjejen.

- Jag visste att jag skulle få svårt i en spurt mot Monica. Så jag försökte gå ifrån tidigare men orkade inte, säger Åsa efter målgång.

Och undrar i nästa ögonblick var Maria Landström, Hoforstjejen som numera tävlar för Falu CK, tog vägen på slutvarvet.

- Jag punkterade. Strax före Skuggarvet, förklarar 20-åringen, som tidigt i loppet bröt sig loss med de båda övriga och såg riktigt, riktigt fräsch ut före punkteringen.

Men piggast var i alla fall Monica Holler, ett av de riktigt stora framtidslöften inom svensk cykelsport.

- Visst, jag hade inga svackor under loppet. Och jag visste att hängde jag bara med till spurten så var chansen god till en ny seger, den fjärde i så fall i de fem lopp jag kört i vår, förklarar hon.

Och nämner liksom i förbigående att cykeln pajade i spurten i det femte.

Annars är siktet nu inställt på stora vida världen för Laxåtejen.

- Jag har som mål att få åka EM. Och skulle vi få ytterligare någon plats i OS-truppen hoppas jag kunna vara med och kämpa om den också, säger hon.

För Åsa Hagberg kom insatsen i lördags till en del lite överraskande.

- Jag drabbades av magsjuka för en tid sen och har känt mig orkeslös mest hela veckan.

- Men i dag kändes det skapligt även om jag inte alls var med på noterna när Monica drog igång spurten, säger 33-åringen.

Och berättar att hon eventuellt kommer att få åka Thüringen Rundfart i Tyskland i sommar om polletterna faller på plats och hon kan få plats i ett lag därnere.

- Annars hoppas jag kunna prestera bra i SM, det har varit huvudmålet för mig inför den här säsongen, säger Borlängetjejen.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons