Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalatjejer i landslaget

Annons

uInte mindre än sju tjejer med dalabakgrund finns inblandade när svenska juniorlandslaget i handboll 7-9 november i Härnösand träningsmatchar mot ett speciellt hopkombinerat Nordsverigelag.

I juniorlandslaget ingår Borlänges Carolin Andersson, och bland hennes lagkamrater återfinns både Cecilia Fröding, Horndalstjej som spelar för IK Sävehof och Maria Hinders, Rättvikstjej som spelar för Härnösands HK.

Det utmanarlag juniorlandslaget skall möta innehåller ytterligare fyra dalatjejer: Borlänges Emma Seger och Hanna Fredriksson samt Ludvikas Maria Karlsson och Viktoria Karlsson.

Borlänges handbollsdamers tränare Tony Karlsson är en av männen bakom Nordsverigelaget.

- Det är många duktiga tjejer som finns med i utmanarlaget. Jag tror att vi kan ge juniorlandslaget rejält motstånd, menar han.

Och det finns naturligtvis minst ett gott skäl för det.

- Tjejerna i utmanarlaget vill naturligtvis bli uppmärksammade de också. Det är väl dom tjejerna som närmast slåss med juniorlandslagstjejerna om deras platser, och de vill säkert visa att landslagsledningen tagit ut fel tjejer.

Tony ser för övrigt Borlänges friplats i damettan som något ytterst positivt för juniortjejerna, som alla tre idag spelar i A-laget.

- Genom spelet i ettan får de en träning och ett motstånd som är mycket nyttigt, menar han. Nu kör de sex kollektiva träningspass i veckan - dessutom individuell träning i styrka och snabbhet. Det skulle de aldrig ha fått om vi fortsatt harva i tvåan.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons