Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalatjej tog silver efter Charlotte Kalla

Charlotte Kalla är i en klass för sig, framför allt när det gäller 10 kilometer i den fria stilen. Hon utklassade alla.
Bakom Kalla hittar vi flera glädjeämnen sett med dalaögon med sju tjejer med dalaanknytning bland de tio bästa där Älvdalens Maria Rydqvist fick kliva upp på silverplats.

Annons

Redan efter ett par kilometers åkning stod det klart att ingen skulle kunna utmana Kalla. Tärendötjejens segermarginal stannade på 42 sekunder.

Snacka om utklassning.

Men bakom Charlotte fanns mycket att glädja sig åt, sett med dalaögon.

Älvdalens Maria Rydqvist klappade igenom i onsdagens skiathlon på just skatesträckan.

Nu var det helt annan fart på Maria som drygt 13 sekunders marginal tog silvret före Ida Ingemarsdotter.

– Det här var väldigt annorlunda än i onsdags, det var en dum dag. Jag åkte också fel då, säger Maria.

– Så i dag (läs lördag) var jag riktigt revanschsugen. Jag gjorde ett bra lopp i jämn fart på en tuff bana i ett tufft före, analyserar Maria sitt silverlopp.

– Charlotte Kalla är grym på den här distansen, tillägger Rydqvist.

Maria Rydqvist har visat bra form sedan andra halvan på Tour de Ski och presterat fina resultat.

Att det skulle bli ett silver var därför ingen större överraskning.

– Jag visste att formen är bra, det gick förra helgen i Otepää. Sedan var det extra roligt att få ta en silvermedalj i Älvdalens dräkt, menar Maria.

Ida Ingemarsdotter vann en sekundstrid om bronsplatsen mot IFK Moras Anna Haag. Två sekunder skilde mellan dem i mål där Ida hade sekunderna på sin sida. Men Anna Haag visade att hon är tillbaka på allvar efter en lång sjukdomsperiod.

– Jag är nöjd och gjorde allt jag kunde. Framför allt på slutet när jag hade fajten med Ida Ingemarsdotter. Det kändes som att jag växte in i loppet, det blev bättre och bättre. Men visst var jag lite ojämn under loppet eftersom jag inte tävlat på länge. Men jag är glad att vara frisk och att vara tillbaka, säger Anna.

Senast tävlingen Anna körde var den 5 januari, 15-kilometersloppet i den fria stilen mellan Cortina och Toblach i Tour de Ski.

Efter det loppet hoppade Anna av Tour de Ski, förkyld.

Men det var inte slut med dalaframgångarna. Falutjejen Sara Lindborg, som tävlar för Östersund, slutade sexa och visade att hon är på gång igen efter en tung säsong. Bakom Sara körde IFK Moras bronstjej från i onsdags, Sofia Bleckur in som sjua, klubbkompisen Helene Söderlund slutade åtta, Falun-Borlänges Maria Gräfnings nia och Faluns bidrag i Åsarna, Hanna Brodin blev tia.

Mer läsning

Annons