Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalatalanger mot Europa

Annons

Under fyra dagar har det varit full fart på Idre Fjäll, det i samband med det första centrallägret av två i skidförbundets satsning på de yngsta åkarna, de som i vinter fyller 15 år.

- Vi har nu 66 åkare som ska bantas ned och efter ytterligare ett läger ska det återstå 18 åkare, förklarar Jens Wilhelmsson från Funäsdalen, som är ansvarig för Midroc-teamet.

Men ytterligare 18 åkare ska nomineras och där kommer även de som inte fått chansen att vara med på de två centrallägren att få chansen att vara med.

- Vi betonar att det finns inget krav på att man måste ha varit med på de två lägren för att få åka de internationella tävlingarna.

- Jag vet mycket väl hur olika ungdomar utvecklas och vi kommer att följa resultaten på de ungdomstävlingar som arrangeras i vinter, främst då USM, förklarar Jens.

Men likafullt är det utan tvekan en fördel att vara med redan från början på lägren.

Inte minst för att det innebär mycket fina träningsmöjligheter.

De 36 åkarna kommer sedan att få åka ut ock köra internationella ungdomstävlingar i Europa.

- Vi kommer att åka till sex tävlingar på kontinenten med sex åkare varje gång. Det innebär att tre killar och tre tjejer kommer att vara med på varje tävling, fort-sätter Jens.

Åtta dalaåkare fanns med på det första lägret på Idre Fjäll i helgen som gick.

- När det gäller tjejerna finns en fin bredd, men också en bra topp. På killsidan är kanske inte bredden lika stor, men även där finns en bra topp, summerar Jens Wilhelmsson.

Återstår att se hur många av helgens åkare som om fem-sex år finns med i världscupen.

Åtta unga dalaåkare har i varje fall kommit en liten bit på den vägen.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons