Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalatalang i topp

Annons

För när de 27 hålen (18+9) spelats visade det sig att Mikael Löfkvist, 17-årig bolltalang med just DGK som klubbadress, via en praktfull runda på de sista nio hålen passerat tidigare ledande Alexander Bengtsson från Gävle, dessutom med tre slags marginal efter bland annat en eagle och fyra birdies under dagen.

-Och birdies på de två sluthålen satt extra fint, säger Mikael sen han gratulerats av kompisar och andra till den här framgången, som innebär att han nu får ett wild card till en kommande rikstävling i Touren.

Totalt 107 slag var ett strålande resultat i den stekande hetta som rådde under onsdagen.

Och Mikael var nöjd:

-Helt klart. Men det var tryckande på slutet måste jag säga. Och jag visste inte hur jag låg till i förhållande till Alexander så det var bara att försöka hålla skärpan uppe.

Det lyckades han med, 17-åringen, som började spela golf som 9-åring i Aspeboda men ganska klart insåg att det var närmare från bostaden i Torsång till Dalsjö.

Men det är inte bara golf det handlar om för Mikael inom idrotten. Han spelar en hel del bowling vintertid liksom bandy (i Borlänge Bandy). Och får han tid över efter golfandet så håller han sommartid igång med fotboll i IF Tunabro också.

-Men golfen är nummer ett. Toppen vore om man kunde få studera i USA framöver och spela skolgolf. Det är i alla fall en dröm jag har, förklarar han.

Mikael var annars inte ensam om en "pallplats" om uttrycket tillåts.

I tjejklassen kom nämligen Falun-Borlänge GK:s lovande Anna Wiklund på en fin andraplats, fyra slag bakom vinnande Emma Alfredsson från Gävle, och även hon med ett wild card på riks-touren som grädde på moset.

-Placeringen är jag väldigt nöjd med. Men det blev lite snett ibland under dagen.

-Och några puttar gick inte som jag ville, säger 16-åringen.

Noterbart från Dalsjö i går var förstås också det faktum att distriktet hade fyra killar med på 10-i-topp listan. Förutom Mikael Löfkvist även Tom Krigsman, Säter, på en fin femte plats och även han med ett wild card till rikstourtävlingen som extra belöning, Christoffer Landström, Hagge, på sjunde och Martin Wohlin, Leksand, på en tionde.

BJRANE SOLUM

Mer läsning

Annons