Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalasegrare i Borlänge Indoor Open

Annons

Klockan halv ett på natten var nämligen den sista finalen (DS 18) klar, en final där Karolina Sjökvist från Gustafs, som var i tre finaler sista dagen, fick en efterlängtad seger.

-Det var tufft värre för Karolina så segern kom efter lång och trogen tjänst i hallen vill jag lova, säger tävlingsledare Nino Gerbino, som mellan arrangörsbestyren också hann med att vinna generationsdubbeln tillsammans med sonen Patric.

I damsingelfinalen fick Karolina Sjökvist gå en riktig maratonmatch mot Frida Mattsson från Gävle. Det var först efter tie break i skiljeset Gustafstjejen fick ge sig.

Tufft var det för Karolina även i damdubbelfinalen där hon i par med Sara Gädd från Kungsängen föll med 6-7, 5-7 mot ett Gävlepar.

Segern lät alltså bokstav-ligen vänta på sig för Gustafstjejen.

Men 00.30 satt i alla fall matchbollen där den skulle i flicksingelfinalen för 18-årsklassen mot Maja Andersson från Falun. Även den matchen gick till skiljeset.

I herrsingelfinalen lyckades Mattias Kindström, västerbergslagingen som numera spelar för Falu TK, betvinga kämpen Niklas Sticko från Mora, sedan den senare inte riktigt orkat stå emot efter en tung semifinal mot Niklas Sparr från Mälarhöjden.

Totalt hade tävlingen 140 startande, därav en hel del från klubbar utanför dalagränserna. En bra siffra som pekar på att tävlingen vunnit gehör ute i landet.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons