Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalarnas F15 föll i SM-kvartsfinalen

Annons

Dalarnas F15-lag nådde kvartsfinalen när distriktslags-SM avgjordes i Västerås i helgen.

Men laget hade verkligen inte marginalerna på sin sida.

I kvarten mot Västerbotten ledde Dalarna med 2-1 när Västerbotten kvitterade med bara två sekunder kvar av ordinarie matchtid.

I sudden death avgjorde sedan Västerbotten till 3-2 och tog sig hela vägen till final, där det dock blev förlust mot Värmland.

- Vår målsättningen var att komma upp i den spelnivå som vi vet att vi kan vara på, sedan fick det gå hur det vill resultatmässigt och den målsättningen tycker jag att vi klarade av, säger ledaren Roger Larsson.

I gruppspelet besegrade Dalarna Göteborg med 5-2 och Södermanland med 5-1, däremot blev det förlust med 1-6 mot Stockholm.

- Men Stockholm åkte också ut i kvartsfinalen och två av kvartsfinalerna avgjordes på straffar och två efter förlängning. Så det var många ledsna tjejer efter slutsignalen.

En tröst för Dalalaget var segern i den så kallade speedshooting-tävlingen som arrangerades och där varje distriktslag tävlade för sig och resultatet från samtliga spelare i truppen räknades in.

- Nu ser vi fram mot nästa år och de åtta tjejer fördda 1991 som var med i år, får vara med även nästa år.

På pojksidan åkte Dalarna ur redan i gruppspelet efter seger mot Hälsingland med 8-5 och förluster mot Göteborg (6-9), Värmland (3-4) och Uppland (1-7).

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons