Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalarna utan slalommedalj

Annons

Frida är en av svensk utförsåknings stora talanger, men hon vill inte bli kallad för en ny Anja.

-Nej, säger hon, jag är Frida men visst satsar jag för att nå så långt inom sporten som jag kan komma, säger Norbergstjejen som går sitt fjärde och sista år i Malungsgymnasiet.

Frida vann i suverän stil, nästan två sekunder före skolkompisen Charlotte Ceder. Därmed fyllde Frida en lucka hemma i prisskåpet där hon sedan förra säsongen hade silver från ÄJSM i slalom. Då var hon för övrigt på pallen i alla discipliner och det kan hon kanske nå i år också.

-Jag har haft en lyckad säsong och åkt flera europacuptävlingar. Jag lyckades också vinna en tävling i Schweiz och det är min bästa merit hittills, säger Frida, som så här långt har tagit sig upp till det svenska B-landslaget, men har siktet högre.

Av dalaåkarna lyckades Lisa Willborg, Rättvik, bäst och åkte in på en fin fjärde plats, en dryg halvsekund från prispallen.

Bland herrjuniorerna gick guldet till Stockholm genom Mattias Hargin, Huddinge, lillebror till landslagstjejen Janette Hargin. Bredvid Mattias på prispallen kom två norrlänningar, tvåan Anton Lahdenperä, Gällivare, och trean Jens Byggmark, Tärna Fjällvinden. På femte plats kom Moras Mikael Forslund som därmed var bäste dalaåkaren för dagen.

På platserna tio till tolv hamnade Jonathan Rosén, Borlänge, Robin Larsson, Bjursås, och Jonas Rainer, Borlänge.

ÄJSM avgjordes ihop med en internationell FIS-tävling där man bland annat fick se Sälens landslagsåkare Martin Hansson. Men juniorsegrarna toppade även den resultatlistan.

Tävlingarna avgjordes i Ullabacken vid Lindvallen och där är det om knappt två veckor stor tjejtävling, Miss Rossignol, med världsmästarinnan och världscupvinnaren Anja Pärsson i spetsen.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons