Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalarna tog historisk seger

/
  • Segrarlaget. Dalarnas F16-tjejer tog i går en historisk seger i SM-slutspelet. I det segrande laget ingick: Linda Karlsson, Ornäs, Denice Sundberg, Gsutafs, Vida Zolgornian, Korsnäs, Isabell Sundén, Korsnäs, Lisa Eljans, Ornäs, Elin Nyman, Gagnef, Anna-Maja Jöhnemark, Kvarnsveden, Hannah Arnberg, Ornäs, Jonna Källström, Säter, Ottilia Rasimus, Korsnäs, Nina Sundström, Färnäs, Matilda Sundström, Forssa, Madelene Wåhlström, Forssa, Malin Holmlund, Korsnäs, Kristin Forslund, Korsnäs, Lovisa Axellie, Korsnäs. Ledare: Peter Lundin, Jessica Lagergren och Michael Hallberg.  Foto: Thomas Lind

Annons

Efter att ha besegrat en av förhandsfavoriterna Stockholm med 3-0 i torsdagens kvartsfinal, var Dalarna klart för semifinal.

I lördagens semifinal väntade Västmanland och Dalarna visade redan från start att laget var inställd på finalspel.

I den 34:e minuten gjorde Nina Sundström 1-0 och i den 65:e minuten satte Malin Holmlund 2-0 på ett friläge, vilket också blev slutresultatet.

- Vi var ganska överlägsna matchen igenom och det kändes lite överraskande att det gick så lätt. Västmanland hade ju besegrat Småland, en av favoriterna, i kvartsfinalen.

I finalen ställdes Dalarna mot Västergötland, som i semifinalen besegrat Skåne.

Jonna Källström gjorde 1-0 i slutet av den första halvleken med ett kanonskott i krysset och några fler mål blev det inte.

- Det var vår sämsta match i slutspelet men det var aldrig någon fara. Vi tillät inte Västergötland att skapa några farliga målchanser.

Just försvarsspelet var nyckeln till Dalarnas seger. I kvarts-, semi- och finalspelet släppte laget inte in ett enda mål.

Dalarna fick också med två spelare i turnerings All Star Team. Linda Karlsson utsågs till bästa målvakt och Lisa Eljans till bästa back.

- Vi har haft en enorm lagmoral och spelat ett väldigt aggressivt spel med understöd. Våra motståndare har sagt att vi varit jobbiga att möta.

- Förutom Linda Karlsson och Lisa Eljans vill jag ge lite extra beröm till backen Vida Zolgornian, säger Peter Lundin.

I matchen om tredje pris vann Västmanland med 3-1 mot Skåne.

Semifinal

DALARNA-VÄSTMANLAND

2-0 (1-0)

Målen: 1-0 (34) Nina Sundström, 2-0 (65) Malin Holmlund.

Final

VÄSTERGÖTLAND-DALARNA

0-1 (0-1)

Målet: 0-1 (39) Jonna Källström.

Mer läsning

Annons