Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalarna i YJSM-toppen - igen

Annons

Med sina tre YJSM-silver i fjol kom han till mästerskapet i Funäsdalen som favorit. Och så här långt har Sälenåkaren infriat kraven.

- Jag har visserligen flest punkter av de som finns med här då det gäller störtlopp, super-G och storslalom, men det finns många bra åkare med så det gäller att allt stämmer.

Och hittills har det gått som på räls. I tisdags var han snabbast i de båda åk som ingick i störtloppet. Segermarginalen till tvåan blev 37 hundradelar. I går hade Alexander verkligen hundradelarna på sin sida då klubbkompisen Karl Wirenfeldt fick se sig slagen med tre hundradelar.

- Men jag tror inte han är allt för ledsen över det, säger 16-åringen från Sälen.

I mitten av januari bröt Alexander ena armen under träning i Kläppen. Därför är det ändå lite överraskande att åkningen stämmer så bra som den bevisligen gör.

- Jag har kört trots att armen varit bruten och det har väl inte känts så där jättebra - fram till nu. Jag har precis kommit tillbaka fullt ut och nu känns allt bra, konstaterar han.

Skulle tro det, med två SM-guld. Alexander och Karl var dock inte enda dalaåkarna som fick kliva upp på pallen. Anna Ericson, Falun, följde upp sitt guld i störtlopp med silver i super-G. Åt överlägsna guldtösen Josefina Grassl, Sunne, fanns det inte mycket att göra. Men med guld och silver de inledande disciplinerna kan Anna inte vara annat än nöjd. Näst bästa dalatjej blev Klara Djupsjö med en sjundeplats.

Killarna tog nästan storslam i går med fyra åkare bland de fem bästa. Förutom ovan nämnda medaljörer blev Grängesbergs Anton Larsson fyra och Borlänges Ricko Eriksson femma.

I dag fortsätter SM-tävlingarna med storslalom.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons