Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalarna i Sverigetoppen

Annons

Det är bara att konstatera att Dalaklubbarna i dag helt dominerar svensk forspaddling. Mårten vann i helgen sitt tredje raka SM-guld som senior, och är totalt överlägsen.

- Han är mycket duktig, säger Göthberg. En kille som bara blir bättre och bättre. Han har kapacitet att i sina bästa stunder placera sig bland de fem bästa i en världscuptävling.

- Det är nog inte omöjligt, replikerar Mårten. Själv har jag målsättningen att bli bland de tio bästa i Världscup, EM och VM. Jag vet inte om jag räcker till, men nu har jag fått vara oskadd och kunnat träna hårt. Jag är mitt i en hård träningsperiod just nu, och ska försöka "släppa upp" formen lite till Världscupen, som börjar om två veckor.

Mårten antyder alltså att han vinner SM utan att ens vara i form. Med på SM fanns dessutom ett antal internationella paddlare utom tävlan. Även de hamnade bakom Mårten. Närmast efter honom hamnade fransmannen Julien Tous. En av Frankrikes bästa forspaddlare.

I den officiella resultatlistan heter tvåan Ola Benemark - en av Mårtens klubbkamrater. Och efter Kuivas "underbarn" Jona Karlsson, som slutade trea på hemmabanan, hamnade Bo Marcus Lidström, Faluns tredje paddlare i svensk toppklass.

På damsidan segrade Sophie Nisser, Floda Forsfarare. Hon och Ola är alltså också klara för landslaget. Men med en skillnad jämfört med SOK:s olympikandidat Mårten Hellberg - de får vara med i Världscupen, i EM i Slovakien om fyra veckor och i VM i Frankrike om nio veckor - men de får inte vara med i Värdlscupsfinalen.

- Dit skickar vi bara Mårten, slår Marcus Göthberg fast.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons