Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalarna dominerade USM

Annons

Och att Dalarna dessutom blev bästa län i den totala lagtävlingen försämrar ju inte saken.

Sebastian Bolmstam hade ju ett guld i störtlopp redan i USM:s inledning. Sedan körde han visserligen ur i fredags i Super G, men i kombinationstävlingen räknas tre av fyra resultat - och när Sebastian sedan blev trea i storslalom och vann slalom - då var också totalsegern klar.

- Men jag får ju medge att jag hade lite tur i slalomtävlingen, säger Sebastian.

- Jag var bara fyra efter första åket. Och visst gick det fort i andra åket, men jag trodde aldrig att jag skulle slå Karlstads Harald Carlsson, som ledde stort efter första åket, eller Borlänges Ricko Eriksson, som låg tvåa. Men lyckligtvis för mig körde båda ur.

Sebastian är rätt så överväldigad över sina framgångar i USM. Framgångar som var betydligt större än han ens vågat drömma om.

- Min förhoppning var att i åtminstone någon disciplin slå mig in bland de fem bästa. Och så blir det tre guld och ett brons. Det får jag verkligen vara mycket nöjd med.

Erica Holmberg hade motsvarande framgångar. Först två guld - i fartgrenarna. Sedan brons i lördagens storslalom. Och hon trodde på något liknande i den avslutande slalomtävlinen. Efter första åket låg hon trea - och var inte alls långt efter täten.

- Och jag tyckte jag gjorde ett fint andraåk. Men tyvärr har jag visst grenslat en käpp någonstans - trots att jag inte själv märkte det. Men jag blev diskad, suckar Erica.

Men ledsen är hon nog inte. De tre medaljerna räckte mer än väl till kombinationsguldet också, och i det stora hela var Erica överlycklig över sitt USM-resultat. Speciellt som hon fick köra tävlingen med en skadad tå.

- Jag vet inte riktigt vad det är för fel, säger hon.

- Det är lilltån som jag har så ont i. Kanske är det pjäxan som klämmer. Jag vet inte. Men idag fick jag faktiskt lov att lokalbedöva tån för att kunna åka. Så nu blir det nog inget tävlande nästa helg - i Bjursås. Jag får se till att jag blir bra i tån till Ingemartrofén. Och till Miss Rossign,1:a Maj-trofén och Dalacupen - de tävlingar jag nu har kvar i vinter.

Det var framgångar för Dalarna även i övrigt. I herrtävlingen i slalom blev det fyra dalakillar bland de fem främsta. Borlänges Alexander Puur blev trea, Avestas Robert Jacobsson fyra och Faluns Per Saxwall femma.

På damsidan blev det seger för Åres Kajsa Kling. Men Rättviks Hanna Nallgård var bara två hundradelar efter, sedan hon gjort ett kanonåk i andra åket. Borlänges Emelie Wiberg blev trea och Rättviks Emma Vågbratt femma. Emelie var för övrigt femma i lördagens storslalom, placeringen före Moras Klara Djupsjö.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons