Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalarna behöver Ludvika

/
  • Förbrödring. I P15-16 elit är de normalt motståndare, men i dalalaget håller LFK:are och ÖIS:are ihop. Från vänster: Anel Coralic, Ludvika, Albin Eriksson, Östansbo, Nikola Granberg, Ludvika, Samuel Gomersson, Ludvika, Erik Nilsson, Östansbo och Simon Pettersson, Ludvika.
  • För Dalarna. Ludvikaklubbarna LFK och Östansbo svarar för hela sex av totalt 18 spelare i dalarnas P15-lag i fotboll. Sextetten, som i helgen deltar i Svealandslägret i Enköping, är medsols i bild: Samuel Gomersson, Anel Coralic, Nikola Granberg, Albin Eriksson, Simon Pettersson och EWrik Nilsson.

Annons

Ludvika FK har fått med fyra spelare och Östansbo IS två.

Nikola Granberg kom till LFK från IFK Grängesberg inför fjolårssäsongen. Övriga fem har varit med om heta derbyn, LFK-ÖIS, under sex-sju år.

- De matcherna har säkert gjort sitt till för att det går bra för oss nu, säger ÖIS:aren Erik Nilsson.

LFK:arna håller med, men vill förstås skjuta in att det är de som vunnit de flesta Ludvikaderbyna.

- Men vi vann träningsmatchen i år, kontrar ÖIS:arna.

Ett vänskapligt tjafs utbryter, men sextetten är ändå ense om att de kan tänka sig att spela i samma klubblag någon gång i framtiden.

Målet för det samarbete som finns mellan just LFK och ÖIS är ju bland annat att sta´n ska kunna få ett division 2-lag igen.

- Det ser ju bra ut för LFK i trean nu, säger Ludvikaspelaren Simon Pettersson.

Varpå Östansbos Erik Nilsson snabbt svarar:

- ÖIS är också med i toppen (i fyran).

Över klubbgränsen är de sex spelarna i alla fall helt överens om att det är kul att Ludvika har så många spelare i dalalaget.

Normalt sett är det kraftig Borlänge- och Faludominans i de olika dalalagen. Borlänge har också sju spelare med i den här truppen, men Falun bara en.

- Det är väl en del kommentarer från Faluhåll. Nog har vi fått höra att båda tränarna för dalalaget kommer härifrån, säger killarna samstämmigt.

Men de två förbundskaptenerna, Billy Goldman från Grangärde och Stefan Lundström från Ludvika, har rimligtvis sett till spelarnas fotbollskunskaper och inget annat.

Spelarna har sållats fram via flera läger och dessutom fyra matcher, som slutat med två segrar (mot Hälsingland och Gästrikland) och två förluster (båda mot Stockholm).

På Svealandslägret väntar fyra träningspass samt två matcher mot andra landskap.

Sedan nalkas det stora målet, elitpojklägret i Halmstad i juli.

- Till dess ska två spelare till bort ur truppen, säger Nikola Granberg.

Oavsett vilka det blir som då får lämna gänget kommer Ludvika att ha en stark representation i truppen.

Slutligen bör det noteras att även Dalarnas F15-lag är med på helgens svealandsläger. I den truppen ingår Johanna Johansson, IFK Ludvika, Matilda Kihlström, Smedjebackens FK samt Spjutsboboende My Holgersson, Ornäs BK.

Fakta: Hela truppen

Dalarnas P15-lag till Svealandslägret: Tarek Laham, Marcus Rosendahl, Christian Kaddik, Johan Lövengren och Kim Malmling, alla IK Brage, Samuel Gomersson, Anel Coralic, Nikola Granberg och Simon Pettersson, alla Ludvika FK, Gustav Hindriks och Patrik Lönn, båda Forssa BK, Johan Widlund, Avesta AIK, Andreas Lilja, Skogsbo/Avesta IF, Benjamin Grundtman, IFK Mora, Mattias Holfve, Gustafs GoIF, Albin Eriksson och Erik Nilsson, båda Östansbo IS, Mattias Bryckt, Falu FK.

Mer läsning

Annons