Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalapressen är den stora förloraren - inte bandyn

Annons

INSÄNDARE

Här uppmanas bandyklubbarna att inte släppa in någon med kamera på matcherna för att inte kunna filma övergreppen ! Menar verkligen reportrarna att det är okej att sparka någon med en skridsko, bara det inte filmas ?

DD:s Sven-Erik Karlsson skriver: " hans tilltag är något som händer i varje match och det blir inget straff om inte domaren ser det ".

Jag har då aldrig tidigare sett något liknande och om DD´s reporter har det så undrar vilka matcher han har sett ! Kan reportern kanske berätta i vilka matcher det har hänt ?

Oavsett hur ofta det händer så borde sådana tilltag alltid polisanmälas, oavsett om matchdomaren har sett det eller inte. FK:s Hans Dahl verkar tro att Dalarna är förföljt av övriga Sverige och att om någon Hammarbyspelare sparkat så hade inget hänt. Vilken obegripligt låg sandlådenivå av en vuxen man. Han undrar också om bandymatcherna i framtiden skall avgöras efter videogranskning.

Ja gärna, är vi nog många som tycker, om spelarna börjar sparka varandra med skridskorna.

Men å andra sidan så kommer det inte att bli fler bandymatcher när det beteendet är accepterat. Det är ju dessutom tragiskt att Falu BS ledare och ansvariga ens försöker försvara ett sådant agerande från en spelare. Självklart skulle klubbledningen visat kurage och moral och stängt av Obuhov själva, innan förbundet gör det. Själv tycker jag det är alarmerande att han överhuvudtaget får spela mer. Dessa artiklar har dragit ett löjets skimmer över den lokala sportbevakningen i Dalarna och trovärdigheten för Dalatidningarna har sjunkit till lägsta nivå. Övriga riket skakar undrande på huvudet. Man skäms.Det minsta ni kan göra är att stå upp och göra avbön för Era uttalanden ! Den stora förloraren är inte bandyn som FK skriver, det är Dalapressen. Stor Skandal!!!

Svar till IÅ:

Lokalpatriot eller inte; jag står för varje bokstav jag skrivit om "fallet Obuhov". Däremot icke för det jag inte skrivit men insändarskribenten av någon anledning ändå tycker sig ha läst.

1) Vem har uppmanat att inte släppa in videokameror på läktaren? Det är ju precis tvärt om. Just likformig bevakning av alla matcher med en officiell matchvideo precis som exempelvis i hockeyns elitserie och allsvenskan i fotboll är just vad jag efterlyser.

2) Om någon Hammarbyspelaren sparkat hade inget hänt? Hur sa?

Jag har däremot hävdat att i ett reportage, fokuserat på Sergei Obuhov, hade med stor sannolikt inte några bilder visats i tv om det varit ett gruff med ett någon av Faluns mindre kända spelare inblandade.

3) Jag har aldrig någonsin försvarat vare sig slag eller sparkar. Tvärt om. Men poängen i min synpunkt är en helt annan. Den handlar om rättssäkerhet, att alla förseelser ska behandlas enligt en och samma norm och efter samma lagbok. Använd gärna videogranskning. Men i så fall måste den möjligheten alltid finnas. Alltså en oredigerad videofilm av varje match från avslag till slutsignal. Precis som det redan finns i exempelvis hockey och fotboll.

Precis som i övriga samhället finns i idrotten en rättspraxis och mycket stora krav på rättssäkerhet. Det är just de slumpartade avstegen från detta som jag har haft synpunkter på.

Om sedan IÅ har en annan åsikt må han gärna ha det men jag kommer aldrig att dela den i så fall.

Inom parantes kan jag också nämna att jag själv en gång i tiden, i sex år, satt som ordförande i ett specialdistriktsförbunds diciplinkommitté och faktiskt har ett ganska bra hum om vilka grundläggande rättsregler som gäller inom idrottsjuridiken.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons