Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalalyftare satsar mot OS

Annons

- Vi vill ge ett begränsat antal lyftare chansen att göra en rejäl satsning mot OS 2004 och OS 2008, säger Svenska Tyngdlyftningsförbundets ordförande, Benny Johansson.

Tre lyftare, Mockfjärds John Söderholm och Lars Andersson samt Spårvägens Jim Gyllenhammar, är det som i dagsläget är tänkta att ingå i satsningen. Ett team som ska ledas av de före detta Mockfjärdslyftarna Rikard Nilsson och Tom Söderholm.

- Men vi ser gärna att det på sikt blir fler lyftare i den här satsningen. Även kvinnliga lyftare, menar Johansson.

Initiativet till satsningen kommer från Mats Reijer och Gunnar Martinsson i Mockfjärds AK och i lördags drogs riktlinjerna för "Teamweightlifting Sweden" upp.

- Jag tycker att det är roligt att sådana här initiativ kommer från klubbarna ute i landet och vi tror mycket på den här satsningen.

Exakt hur satsningen ska finansieras är inte i dagsläget klart, men Reijer och Martinsson har redan kontakt med vissa sponsorer.

- Dessutom har ju tyngdlyftningsförbundet kontrakt med vissa sponsorer.

Målet är att lyftarna som ingår i satsningen ska få möjlighet till 3-4 träningsläger per år och hjälp med skaderehabilitering och massage.

Gunnar Martinsson är dessutom utsedd till framtida OS-coach för tyngdlyftarna och ska i vår genomföra Svenska Olympiska kommitténs coachutbildning.

- Målet är att ha en lyftare med i OS 2004 och minst två lyftare med fyra år senare, säger Benny Johansson.

Helgens SM-arrangemang kommenterar den svenska förbundsordföranden så här:

- Ett jättefint arrangemang där arrangörerna är värda en stor blomma. Dessutom har resultaten genomgående varit bättre än de senaste åren.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons