Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalalagen bra framme i FM Mattsson Cup

Annons

Mora började turneringen darrigt i onsdags. Nervöst spel och massor med utvisningar gjorde att det "bara" blev 0-0 mot Malmö.

I går var det ny match, och då visade hemmagrabbarna bättre takter, när man besegrade Huddinge med klara 4-1.

- Ja, i dag gör vi en riktigt bra match. Åtminstone så länge vi får vara fem man på plan, sade Moras tränare Göran Tärnlund, som hade synpunkter på domarens agerande.

- Det är skrämmande vad många utvisningar vi åkte på. Jag fattar inte hur han (domaren) kan döma så åt ett håll. Det är ju som han verkligen vill visa att han inte ska gynna oss som hemmalag.

Mora fick ofta spela fyra mot fem eller till och med tre mot fem.

- Det är en helt suverän match av oss och jäkligt starkt gjort att vinna, trots att vi stup i ett spelade med en eller två man mindre.

Men det är inte bara domarens fel. Moraspelarna visar ibland upp ett mycket dåligt humör.

- Helt klar måste utvisningarna bli färre, för det kommer inte att hålla hela vägen om det fortsätter så här, sa Tärnlund.

Och håller bara Moraspelarna sig i rätt bås, kan det här bära riktigt långt.

- Jag tycker inte att vi är sämre än något annat lag med fem man på banan, menade Moratränaren.

I Mora gjorde målvakten Pierre Wahlgren en bra insats. Plus också till forwardsspelarna Timmy Hedberg, Mikael Bodén och Henrik Andersson.

- Sen var samtliga backar bra och de fick verkligen slita när vi tvingades spela i numerärt underläge så ofta, berömde Göran Tärnlund.

Leksand är obesegrade så här långt i FM Mattsson Cup. Laget har i tre matcher visat en stark moral och hela tiden kommit tillbaka trots underlägen.

I onsdags vann Leksand över Timrå med 4-3. Det följdes upp i går med seger mot AIK med 2-1, trots 0-1-underläge efter första perioden.

I kvällsmatchen mot Djurgården hamnade leksingarna i underläge med 0-2, men kom tillbaka och ordnade en poäng.

I dag tar sig Mora an redan klara HV 71 på förmiddagen. Blir det förlust där, väntar en avgörande match mot Modo på kvällen.

Leksand har mycket stora möjligheter att ta sig till semifinal och enda hindret är Frölunda.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons