Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalalag med chans att sopa hem SM-medaljer

Annons

Tuffast möjliga uppgift får curlinglaget Team Ica Super Market från Malung, då årets SM avgörs i Jönköping. Malungskillarna får börja kvalet med att möta ett av världens bästa curlinglag, Östersunds lag "Peja" Lindholm.

- Vi har ingen press på oss och det är enbart inspirerande att få sådant motstånd. Det blir säkert svårt, men omöjligt är det inte, konstaterar kvartetten Peter Danielsson, Stefan Frykstedt, Johan Ivarsson och Bosse Jernberg.

Malungs elitserielag, Team Byggs, lyckades inte kvala in till SM den här gången. I stället är det klubbens andralag, med skippern Peter Danielsson, som får försvara klubbens färger bland de 16 lag som gör upp i SM.

- Vi var faktiskt i SM för ett par år sedan, då slutade vi på tionde plats av 16 lag. Vår målsättning i år är att i första hand vinna tre matcher och bli ett av åtta lag som gör upp i slutspelet, säger Peter.

Laget har i vinter spelat i division I, där det slutade på åttonde plats. Peter Danielsson är lagets mest rutinerade spelare. Han har förut spelat i Malungs elitserielag.

Ytterligare ett dalalag är med i SM-spelet. Det är Borlänge, med kvartetten Lennart Jakobsson, Mats Jakobsson, Per Hurtig och Conny Åhman.

SM börjar med kvalomgångar torsdag-fredag och fortsätter med slutspel lördag-söndag för de åtta bästa lagen från kvalet.

Även i damernas SM är Malungs curlingklubb representerad. Det är lag Hedgren-Olsson som poppat upp igen med delar av det "gamla" elitserielaget från Malung.

- Susanne Johansson och jag var med i förra laget. Nu har vi Anna Cervin och Karin Hanis med oss. Det betyder att vi alla finns i Malung och kan träna tillsammans. Vi har jätteroligt och spelar helt utan press, säger Monica.

Laget började förra säsongen och spelade även då i SM. Då vann man inte en enda match.

- Så nu höjer vi ribban litet, och siktar på att vinna minst en match, säger Monica.

Damernas SM spelas i Östersund med 12 lag, som är uppdelade på två grupper. De två bästa i grupperna går till semifinalerna.

För Malungsdamerna hettar det till ordentligt redan i andra matchen. Då står regerande Europa-mästarinnorna, lag Norberg från Härnösand, för kvalificerat motstånd. Tufft för ett gäng som i vinter spelat i division 3.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons