Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalakuskar i gräl

Annons

Dalakuskarna Samuel Rehn och Kjell O Jonsson hamnade i en häftig ordväxling i söndagens första lopp på Fornabodatravet, utskrivet för svenska och norska kallblodiga hästar högst 20 000 kronor.

Ett lopp som Samuel Rehn vann med Lill Barry, men där Kjell O Jonsson, som satt upp bakom K. A. Marina, kände sig förfördelad och lämnade in en protest.

Efter det att målardomarnämnden tittat på filmen, avslogs protesten och Rehn, som verkade säker på sin sak, kunde segerdefilera tillbaka till stallbacken, där dock ordkriget fortsatte en bra stund.

Till de betydligt trevligare inslagen under finaldagen hörde prisceremonierna, gällande körsvensligan och lärlingsligan, som toppades av Daniel Olsson respektive Johnny B Karlsson.

För Daniel Olsson, 34 år i oktober, handlade det om det andra championatet i karriären. Sitt första vann han redan 1996, som tränare på Sundbyholm. Ett klang och jubelår, med 94 årssegrar. Numera, utan egen gård, har Daniel, som föddes två år efter det att föräldrarna flyttade från Ludvika, där pappa

Tommy jobbade på ABB och spelade fotboll i kamratföreningens A-lag, sadlat om och blivit catchdriver. 60 segrar har det hittills blivit för honom i år, varpå tio av dessa tagits på Fornaboda, där han dock i går körde helt blankt.

Segerlös i Fornaboda-epilogen blev också körskicklige Grängesgrabben Johnny B Karlsson, 24, som med en tredjeplats i den avslutande lärlingsserien tog hem slutsegern med marginal.

Johnny B arbetar åt Göran Lång på Solvalla och spås en lysande kuskkarriär.

Hemma i byrålådan ligger för övrigt anställningspapper för påskrivning från två större tränare.

V5-1: Twigs Indeed - John Dahlman inledde V5-kryssandet. När Prevent kroknade i sista kurvan, efter en konstant löpning i tredje spår, kom luckan för Rättviksekipaget, som så långt tågat i rygg på ledande Big Smoker. Tvåa i mål Alexia Wibb (Madeleine Enochsson). Duktig efter tung resa utvändigt ledaren.

V5-2: När tidningens tipsetta ägnade dagen åt galopp passade Solo Star (Ulrika Riesterer) att upprepa parets seger från 22 juli på Gävle. Efter anfallsorder 800 meter från mål kopplade ekipaget segergreppet på upploppet.

Sista pengarna till Svedbo Olga (Robert Eriksson).

V5-3: Här blev det norskt i topp. I sitt 38:e försök tog Bakspark med Henrik Kublik sitt åtta-åriga livs första seger. Lötpojken, för dagen körd av Kjell O Jonsson, var snabbast ut för att sedan galoppera. Bakspark, som tog täten efter 500 meter, var efter den rushen helt ohotad. Närmast i mål, men på behörigt avstånd, följde Rommehästen Bengan Lajony med Roland Jansson på kuskbocken medan Rättviks Bara diskades för galopp över mål som trea..

V5-4: Mr Baltimore som dragits med virus men som visade uppåtgående form i senaste starten på Färjestad tog nu sin första seger för året. Närmast slagen var tidningens och banans andels spik på V5-kupongen Hey Goodlooking, som trots en resa i rygg på Mr Baltimore, som ledde varje meter av loppet, aldrig rådde på honom. Femma i mål; Grangärdes GeneralNeo (Leif Eriksson).

V5-5: Heavi´s Ideal - Kent P Gustavsson infriade favoritskapet och ledde i ett odramtiskt lopp från start till mål. Kosmonaut Mac, som slutade närmast vinnaren, avslutade starkt och tog upploppet ner på Heavi´s Ideal.

KG KARLQVIST

Mer läsning

Annons