Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalakraft hemmavann med minsta möjliga marginal

Annons

Det blev spännande och jämnt när Dalakraft tog emot Griparna från Nyköping för match i allsvenskan. Men hemmalaget spurtade bäst och vann till slut med 49-47. Dalakraft inledde också matchen på bästa sätt med två femettor.

- Vi hade nog ryckt ännu mer om vi inte haft lite otur i de två följande heaten, sade Dalakrafts tränare Per Grönstrand.

Han tänkte då på det tredje heatet där Niklas Aspgren körde in i tejpen och uteslöts och på det fjärde där Rickard Sedelius fick stopp i ledning.

Efter det var det helt jämnt poängmässigt. Enda gången gästerna var i ledning var efter det tolfte heatet.

Där tog Griparna en femetta och den gav fyra poängs övervikt. Sedan kom dock Dalakrafts spurt.

Hemmalaget avslutade de ordinarie heaten med två dubbelsegrar. Det gjorde att Dalakraft ledde med 44-40 inför nomineringsheaten.

Dalakraft behövde bara ett heat för att säkra segern.

Niklas Aspgren och Rickard Sedelius rullade ut till det femtonde heatet och tog en fyra poäng mot Griparnas två.

Därmed var segern i hamn.

- Vi hade nog lite tur där i och med att vi kunde köra med Niklas och Rickard i det femtonde. Tack vare deras missar i början på matchen, konstaterade Per Grönstrand.

Han kunde inte annat än vara nöjd med hela sitt lag. Extra plus dock till Pontus Herou. Första gången han körde som ordinarie, på position nummer 1, blev han poängbäst med tolv inkörda poäng. Enda missen från Pontus sida kom i det sista heatet. Men då var ju matchen redan avgjord.

TEAM DALAKRAFT- GRIPARNA 49-47

Poängen, Dalakraft: Pontus Herou 12, Niklas Aspgren 9+1, Per-Ola Klasson 6+3, Jonas Grönstrand 6+1, Rickard Sedelius 6+1, Patrik Björk 5+1 och Johan Liljegren 5+1.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons