Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalahopp i väntan på O-ringen

/

Annons

1998 var det senast som O-ringen ingick i Världscupen.

2007 är det dags igen. Tre deltävlingar står på programmet i de tre inledande etapperna av O-ringen.

Världscupklassen startar med långdistans, därefter medeldistans och sprint som avslutning

- Det är jätte roligt att världscupen finns med i O-ringen igen. Till i år ligger även tävlingen bra till inför VM. Tidigare har den bland annat legat för nära inpå VM, så att många bara har deltagit på någon enstaka etapp. Men i år det en månad innan VM, vilket är bra, säger Stora Tunas Emma Engstrand, som vann O-ringen 2005 i D 21 superelit.

Tunatjejen räknar inte bara med att delta i de tre inledande Världscup-etapperna som inkluderas i hennes klass D 21 superelit. Hon kommer även att fullfölja i de två avslutande etapperna, vilket lär innebära att Emma är med och kämpar om första platserna även i år.

Leksands OK:s Niclas Jonasson kommer endast att springa Världscupetapperna och innan starten på måndag, kommer han, precis som Emma, att delta vid ett förläger för de VM-uttagna.

- O-ringen blir en bra värdemätare inför VM. Det är också en bra möjlighet att få möta de bästa orienterarna innan VM, säger Niclas Jonasson, som medger att han tävlat sparsamt vid O-ringen tidigare.

Mest på grund av att VM har legat för tajt inpå. Men 2000 knep han en silverplats i H21 superelit.

- I år blir det ett bra tillfälle att samla på mig självförtroende till VM i slutet av augusti, säger Niclas, som bjuds på ett litet test redan på etapp ett. Då springer han långdistans - som vid VM.

Mer läsning

Annons