Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalaframgångar så in i Norden

Annons

När den andra deltävlingen i nordiska mästerskapen i bilorientering kördes i finska Forssa i helgen var det Borlängebon Claes Nideborn och Björn Henriksson från Smedjebacken, som tävlar för Ludvika MS, som hade bästa tempot bland svenskarna och samtidigt tappade minst kontroller.

Före sig i sammandraget hade de bara det danska brödraparet Jan och Harald Söndergaard, som vunnit nordiska mästerskapen åtta gånger de senaste nio åren.

Resultatlistan såg ur svensk, och inte minst ur dalasynpunkt, riktigt trevlig ut denna gång.

Fyra svenska bilar bland de sex främsta och med Tuna Hästbergsgrabbarna Per och Jonas Hellander på tredjeplatsen. De har ju liksom Nideborn och Henriksson tidigare visat att de behärskar den finska tävlingsformen bra.

Banan i Finland var till en början omväxlande med snabba sträckor kring gårdar, sågar och i grustag blandat med finlir på tallhedar.

De avslutande sträckorna kördes övervägande på industriområden i Forssas utkanter. Med bra kartunderlag trissades tempot upp rejält.

För två veckor sedan inleddes mästerskapen på Jyllands västkust, en deltävling som var i svåraste laget för många av de svenska deltagarna.

Nideborn och Henriksson, som var bäst av svenskarna i mästerskapen förra året, klarade de danska klurigheterna bäst och blev sexa.

I mästerskapssammandraget efter två deltävlingar ligger de femma. Nästa deltävling körs i skogarna kring Gardemoen utanför Oslo i slutet av augusti.

Mer läsning

Annons