Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalaframgångar i final

Annons

- Gick lite bättre nu än i riksfinalen här i Aspeboda för två år sedan, tyckte Maria, som den gången fick nöja sig med en tiondeplats.

Roland Lindqvist spelade även han för andra gången på Aspeboda golfbana. Senast var på Dala Open ifjol.

- Men då fick jag nöja mig med att bli 15:e. Nu hade jag topp sex som mål, så jag skulle kvalificera mig till elitfinalen. Och trots att det var svåra placeringar av flaggorna på vissa green, gick det över all förväntan.

En som inte var lika nöjd var herrtvåan, Torsångskillen Nils Björling, som efter sin seger i Dala Open hade stora förväntningar på riksfinalen.

- Siktade naturligtvis på seger. Men två dubbelbogeys på sista 18 förstörde det för mig, säger han.

Kanske förlorade Björling förstaplatsen redan på sitt niondehål i går - banans 18:e hål.

- Jag skulle skruva bollen runt ett träd, men fick skruven för sned. Bollen gick faktiskt utanför banan, varför jag fick slå en ny boll. Och inte blev det bättre på mitt 13:e hål, (banans hål fyra) där det blev en ny dubbel...

Trots det tog han sig förbi bästa kompisen, Falukillen Robert Nordström, som låg ett slag före honom inför sista dagen. Robert, som egentligen inte var kvalificerad för tävlingen, men fått klubbens "wild card" för att vara med.

- Jag hade nog tänkt mig att spöa Björling, säger Nordström. Men sista 18 gick inte riktigt bra för mig.

Nu blev det delad tredjeplats för Robert, en plats han bland annat delade med Rättviks Andreas Johansson.

På tjejsidan var dalaframgångarna betydligt blygsammare.Bäst gick det för hemmaklubbens Hanna Ek, som slutade delad elva.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons