Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daladuo i Hammarby mot SM-final

Annons

Tungviktsmötet med Sandviken på Studenternas blir tufft, men goda chanser finns till en liten daldans efter slutsignalen.

Daniel Eriksson fanns med i Falu BS trupp som för fyra år sedan föll i finalen mot Västerås. Då var han lovande och stod på tillväxt. Nu är han en etablerad allsvensk spelare i ett av Sveriges bästa lag.

- Jag trivs jättebra i Hammarby och har rotat mig i Stockholm. Men sista delen av säsongen har varit lite halvtung för min del rent spelmässigt, förklarar "Dala".

Fram till slutet av januari var

han helt ordinarie som högerback bredvid storheter som Stefan "Lillis" Jonsson och Mikael Larsson. När sedan meriterade Patrik Sandell flyttades ner från mittfältet fick "Dala" kliva åt sidan.

- Ja, sedan dess har jag inte spelat mycket. Bara några inhopp som defensiv mittfältare. Jag hoppas bli uttagen på söndag, men vet inte än hur det blir. I vilket fall som helst tror jag på guld, berättar han.

"Dala" håller kontakten med sina gamla lagkompisar i BS.

- Jadå, jag brukar snacka med flera i BS, bland annat Örjan Elfström. Som det ser ut nu kommer jag att bli kvar i Hammarby. Jag har inga planer på att flytta hem igen, förklarar han.

Hammarbys assisterande tränare Henrik Sundin arbetar numera som jurist och bor i Sollentuna tillsammans med frun Helena. Henrik huserade på BS-mittfältet i slutet av 80-talet, innan han värvades av Sirius.

- Jag gjorde även en kort sejour 92/93 i BS. Sedan blev det Örebro, innan jag flyttade till Stockholm för spel med Essinge, berättar Henrik, som numera agerar bollplank åt Stefan Karlsson.

Han gläds över att Falu BS klarade sig kvar i allsvenskan.

- Ja, det är jättekul att de spelar i högsta serien även nästa säsong. Det är ju där de hör hemma, menar Henrik, som när det begav sig lirade tillsammans med veteranerna Ulf Jonsson, Kenneth Spångberg, Mattias Andersson och Örjan Elström.

Trots en dyster bandysäsong för Falu BS kan alltså en seger för Hammarby bli ett litet plåster på såren för bandyfolket i Dalarna.

MAGNUS HELANDER

Mer läsning

Annons