Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalaåkare väljer pengar före start i Skinnarloppet

Annons

- Jag får en summa för att ställa upp i Bessemerloppet, bekräftar Magnus Jonsson, Falun-Borlänge SK.

- Den här gången hade det en avgörande betydelse för mitt beslut. Även om det inte handlar om några större pengar, så är det viktigt för mig att få in alla kronor som går. Det gäller att få ekonomin att gå runt, fortsätter Magnus Jonsson.

Även Moraåkaren Mattias Svahn, femma i Tartu Ski Maraton den gångna helgen, väljer Sandviken.

- Visst är pengarna av betydelse, men jag kände också för att prova något nytt. Skinnarloppet har jag kört alla andra år, säger Moraåkaren.

Även fjolårets Vasaloppssegrare Daniel Tynell, Falun-Borlänge SK och hans lagkamrat Johan Henriksson kör Bessemerloppet.

Arrangörerna i Sandviken har också lyckats locka landslagsåkaren Mathias Danielsson till start, liksom erkänt duktiga "långtradarna" Rickard Andersson, Hakarpspojkarna, och Jonas Larsson, Sundbyberg.

- Jag hörde att arrangörerna i Sandviken varit ute med "håven". Vi tycker det är fel, och vi använder oss inte av den sortens ersättning. Vi försöker locka hit åkarna med de prispengar som vi har i själva loppet, samt det erkänt fina prisbord vi har, säger Evert Ryen, tävlingsledare för Skinnarloppet.

Men Evert medger också att man kan tvingas ändra ståndpunkt i den här frågan:

- Det kan bli så att vi tvingas tänka om. Vi tänker i alla fall inte vara inaktiva, om vi ser att verksamheten vi håller på med tar skada, säger Ryen.

I Skinnarloppet kommer större delen av Morastallet att köra som Håkan Nordbäck, Rickard Andreasson och Niklas Karlsson,

- Vi pratar också med några norska åkare, och även Åsarna har visat intresse av att komma, slutar Ryen, som hoppas på ett bra startfält han också.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons