Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalaåkare på prispallen när Svealandsfinalen avgjordes

Annons

Det blev ytterligare dalamedaljer under helgens avslutande alpina tävlingar i Svealandsfinalen i Sunne. Det blev inget guld, men två brons och ett silver i en relativt svår körd slalombacke i lördags.

- Jag är nöjd vad vår trupp har presterat, både indviduellt och som lag. Patrik Henriks slalomsilver var bra med tanke på en rätt svår bana med hundra herrdeltagare i åldern 12-13 år, säger Lotta Dahlberg, lagledare för dalalaget.

Patrik Henriks, Bjursås, var trea efter första åket och även i andra åket fick han tredje tid i mål, och det räckte till en stark silverplats. Johan Lövgren, Rättvik, var tia. För dalatjejerna var Frida Israels, Sälen, bäst med en sjätte plats.

Söndagens storslalom innebar två starka brons för dalaåkarna. Isabelle Jansson, Sälen, knep det ena bronset och på herrsidan var det Johan Lövgren från Rättvik, som blev bronsman. Övriga framskjutna dalaplaceringar i storslalom var bland annat Erika Hillrings, Rättvik, femma och Frida Israels, Sälen, sexa, och på herrsidan blev Mårten Starfelt, Bjursås, sexa.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons