Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalaåkare på pallen

Annons

Leksandstjejerna Mimmi Persson och Nathalie Eklund imponerade stort i Vemdalen med att i tuffaste konkurrens bli tvåa och trea, när den alpina ungdomssäsongen inleddes med Vemdalsslalom.

En av Sveriges absolut största massmönstringar vad gäller alpint är de traditionella tävlingarna Vemdalsslalom och Klövsjösvängen. Tävlingar som under tre dagar lockar över 600 anmälda åkare.

Just i Vemdalen kommer senare i vår USM-finalerna att köras, något som många åkare passade på att utnyttja för att bekanta sig med backarna.

På fredagen körde 14-15-åringarna slalom i Vemdalen och efter Sverigesuveräna Emelie Wikström från IFK Sävsjö blev det Leksand på prispallen. Mimmi Persson var en hundradel före klubbkompisen Nathalie Eklund.

- Det var jag skyldig henne sedan tidigare då jag slog henne en gång med just en hundradel, skrattade Nathalie, nöjd trots allt.

Rejält nöjd var Mimmi, som med två jämna åk nu slutade tvåa.

En som visade snabbhet var Rättviks Nathalie Blom som med dagens snabbaste åk, i det andra åket klättrade till en slutlig femteplacering.

I pojkklassen slutade Kim Eriksson-Änsth från Bjursås sjua som bäste dalaåkare i den mycket tuffa klassen.

De yngre pojkarna i klassen H12-13 inledde på fredagen med storslalom i Klövsjö och där lyckades Sebastian Tidstrand från Sälen bäst av dalaåkarna med en imponerande fjärdeplacering före Rättviks Johan Lövgren.

För 14-15-åringarna väntar storslalom lördag och söndag i Klövsjö medan de yngre åker slalom på Vemdalsskalet och sedan avslutar i Björnrike med storslalom.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons