Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalaåkare i vc-trupp

Annons

Herrtruppen består av Peter Arnesson, Hallby (bosatt i Borlänge), Johan Granath och Tobias Åslund, Domnarvet, Bengt Leandersson och Tomas Löfgren, Kvarsveden, samt Erik Rost, Alfta-Ösa (bosatt i Borlänge).

Damtruppen: Stina Grenholm, Vittjärv, Erika Johansson och Marie Lund, Fältjägarna, samt Åsa Zetterberg-Eriksson, Öset (bosatt i Falun).

- Det har varit ganska enkalt att ta ut truppen, meddelade Ylva Grape Andersson i landslagsledningen.

Två givna deltagare i herrtruppen är klubbkamraterna från Kvarnsvedens GoIF, Tomas Löfgren och Bengt Leandersson. De visade också bra form i helgens elittest i fina förhållanden på Ljungåsen.

Tomas vann lördagens normaldistans med Bengt som tvåa. På gårdagens korta distans var Bengt snabbast med Tomas hade en sämre dag och blev sexa.

- Jag körde mot fel kontroll i början och tappade kanske en och en halv minut men i fortsättningen gick det bra och det var kul att få tävla igen. Det har varit lite dåligt med det, sa lördagsvinnaren, 28-årige Tomas Löfgren, som varit med i landslagssammanhang sedan 1999.

Han är helt återställd efter sin knäskada från i fjol och satsar nu för fullt.

Året yngre är Löfgrens klubbkamrat Bengt Leandersson som gjorde två bra tävlingar på Ljungåsen.

- Det var väldigt roliga och tekniskt krävande banor, sa Bengt efter sin söndagstriumf. Det är jättefint här på Ljungåsen .

- Jag hoppas vara med i bra i de fem världscuptävlingar som kommer den här säsongen och dessutom på EM i Ryssland i februari.

Säsongen har mjukstartat men från och med vc-premiären i Finland nästa helg blir det ett intensivt tävlingsprogram.

SM i Östersund och Alfta är förstås också ett givet mål, både för Leandersson och Löfgren.

Bengt Leandersson läser ekonomi på skiduniversitetet i Östersund men satsar mer eller mindre heltid på skidorienteringen.

För att få en rejäl genomkörare på en längre bana ställde landslagstjejerna Marie Lund och Åsa Zetterberg-Eriksson upp i herrklassen i lördags.

Damklassen vanns då av Johanna Lindberg från Eksjö.

I gårdagens kortlopp segrade Åsa Zetterberg-Eriksson, Öset.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons