Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalaåkare i Stöten

Annons

- Jättekul att jag lyckades vinna båda dagarna. Det var överraskande och det här hade jag inte väntat mig, säger den 17-åriga Rättvikstjejen om sina segrar.

Hon åkte upp till Sälenfjällen utan några större förväntningar på sig själv.

- Min tanke var bara att köra och sedan se hur det gick.

Och det gick minst sagt bra. Hon inledde i lördags med att vara snabbast efter det första åket.

- Jag var lite nervös inför andra, erkänner hon.

Men hon höll nerverna i styr och tog en säker seger, hela 1.29 före tvåan Pernilla Åberg, Funäsdalen.

Dagen efter ledde Hanna på nytt efter första åket. Hon förvaltade det på bästa sätt och tog helgens andra raka seger. Den här gången blev segermarginalen 42 hundradelar ned till tvåan Martina Ryberg, Sollentuna. Näst bästa dalaåkare blev IFK Moras Emma Abrahamsson, med en nionde plats.

Om Hannas segrar var av det mer överraskande slaget, var herrsegraren mer väntad. Mikael Forslund kör för med mesta FIS- tävlingar, men ställde i helgen upp i den här lite lägre graden av tävling. Och den 19-årige Morakillen infriade favorit- skapet.

I lördags var han 1.28 före tvåan Jakob Eriksson, Göteborg, och dagen efter blev segermarginalen 61 hundradelar till godo på Djurgårdens Carl-Filip Öster.

Näst bäste dalaåkare denna helg blev Mikaels tre år yngre klubbkamrat Erik Segerström. Den 16-årige Moraåkaren slutade femma i lördags och i går körde Erik in på tredje plats.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons