Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Dala" och Peter Larsson inte Brageaktuella

Annons

Några namn i sammanhanget vill Thomas inte yppa i dagsläget.

- Men jag kan väl i alla fall säga att varken "Dala" Dahlqvist eller Peter Larsson, som det ju ryktats om, finns med i resonemanget för tillfället, säger Nilsson, som tillsammans med Christer Sjölund är de två ur Bragestyret som för diskussionerna för tillfället.

Han hyser dock förhoppningar, Thomas, om att frågan kan vara löst till återsamlingen måndagen den 15 november.

- I alla fall hoppas vi kunna tala om för spelarna vem som blir tränare, huruvida han är på plats eller inte just den dagen vågar jag dock inte sia om.

Samtal med den gångna säsongens spelartrupp pågår också.

Sex spelare har man i dagsläget haft samtal med, resten följer de närmaste veckorna.

- Vi har snackat om vad som gäller för nästa säsong, vilket för en del betyder att man måste ha ett jobb vid sidan av fotbollen.

- Och som jag ser det är det där problemen ligger i dagsläget. Man fixar ju inte ett jobb hur som helst i dag, påpekar Thomas.

Den modell Brage presenterar i förhandlingarna är den som Degerfors, uppflyttat till Superettan efter ett lyckat kval i höst, använt sig av under året.

- Den bygger mycket på prestation, förklarar Nilsson.

Några direkta kontrakt har inte lagts fram än för spelarna ska sägas. Samtalen har mera handlat om vad som kommer att gälla i stora drag under den säsong som kommer.

- I dagsläget är det annars tränarfrågan som prioriteras, vi ser det som en stor bit av pusslet lagt att kunna presentera en sådan till upptakten den 15 november, förklarar Thomas Nilsson.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons