Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dala-Järna klättrar

Annons

Dala-Järnatränaren Micke Wåhlström var synnerligen belåten efter trepoängaren, som innebär att Dala-Järna äntligen vandrar upp över bottensträcken.

- Jag tycker vi gör en otroligt bra match, slår Micke fast. Och jag tycker vi var klart bättre än Mora i den här matchen.

Nu ser naturligtvis Micke matchen mycket med hemmaögon. Men visst, det var inte mycket att säga om Dala-Järnas seger.

IFK Mora hade, speciellt i första halvlek, mycket bollinnehav men när det kom till chanser, då var det Dala-Järnas chanser som kändes vassast.

Trots det var det mållöst i halvtid. Även om Dala-Järna hade den fetaste chansen också i första halvlek. En attackerad Andreas Eriksson i Moramålet tappade bollen efter en räddning och fick jaga den. Lyckligtvis för honom blåste dock domaren för offside.

Matchens enda mål kom i andra halvlekens tionde minut. Och det var en läckerbit som Dala-Järna svarade för. En nickskarv av Josef Berg, som gick fram till Emil Blom och helt ställde Moraförsvaret. När sedan Emil dessutom drog Moramålvakten, var det bara att slå in bollen i öppet mål.

Några flera mål noterades inte i matchen. Även om Mora klarade av att skjuta både stolpe-stolpe-ut tio minuter senare, och Dala-Järna något senare också gjorde ett stolpe-ut.

Friskaste chansen till en kvittering kom på "övertid". En frispark som Jan Olsson räddade på mållinjen.

Mora fick finna sig i att åter få stryk.

- Fjärde matchen i rad som det inte vill bli några resultat av våra chanser, suckade Moratränare Morgan Kullberg. Gör man inga mål vinner man inga matcher. Så illa är det.

Ett "förlorarlag" med dåligt självförtroende, med andra ord. Precis motsatsen till Dala-Järna just nu.

- Vi har bra disciplin i laget just nu. Killarna jobbar kopiöst, och vill vinna. Och då går det också bra, menar Micke Wåhlström, som nu vill ha tre poäng till på de två återstående vårmatcherna.

- Klarar vi det är jag nöjd. Och jag tror faktiskt att vi klarar av det, menar Micael.

Hemmalagets främsta denna medgångskväll var Andreas Solem och Fredrik Bertils i försvaret och Josef Berg och Emil Blom i anfallet. Men ingen föll direkt ur ramen en sådan här kväll, och Micke var speciellt belåten med försvaret.

I Mora testade Morgan Kullberg att lyfta upp Anders Backhans i anfallet den här matchen. Något som fungerade rätt så bra, utan att resultera.

- Men vi måste ju prova något nytt, när det inte händer något framåt, menade Morgan.

Ett plus är också Olle Sandström värd.

Men inte heller han lyckades få bollen i mål.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons