Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dala-Järna ångar på

/
  • Nöjda. Målvakten Jens Lissel och tränaren Tomas Hultgren kan glädjas över att Dala-Järna har tagit sju av nio möjliga poäng i säsongsupptakten.

Annons

Dala-Järna inledde med 2-2 i premiären mot Smedjebacken.

Förra helgen blev det klara 3-0 hemma mot Avesta och i lördags fortsatte Dala-Järnas målfest.

Det tippade topplaget, Gestrike/Hammarby, besegrades med 4-2 och med sju poäng på tre omgångar är Dala-Järna med i toppstriden.

- Men inför den här matchen låg pressen på Gestrike/Hammarby, som inlett med två oavgjorda matcher. Vi hade allt att vinna.

Redan i matchinledningen utnyttjade Emil Blom ett missförstånd mellan målvakten och en mittback i hemmalaget och kunde rulla in 0-1.

Gestrike/Hammarby kvitterade till 1-1, men Dala-Järna kunde gå fram till halvtidsledning med 3-1 efter två mål på fasta situationer.

- I halvtid pratade vi om att Gestrike/Hammarby skulle chansspela i andra halvlek och att vi skulle vänta på de rätta lägena.

Åtta minuter in på den andra halvleken kunde Fredrik Sixtensson göra 1-4 efter en individuell prestation och det avgjorde matchen.

Hemmalaget reducerade visserligen till 2-4 på straff, men Dala-Järnas seger var aldrig hotad.

- Gestrike/Hammarby hade bland annat en frispark i ribban, men samtidigt skapade vi också en del chanser i andra halvlek.

Hur bra är Gestrike/Hammarby?

- De ska ju vara ett topplag och det är ett bollskickligt lag, inget snack om saken, även om de inte fick ut så mycket i den här matchen.

Var det här er bästa match sedan du kom till klubben?

- Det vet jag inte. Visst gjorde vi en hundraprocentig insats, men vi var bra även mot Avesta, säger Hultgren.

Bäst i Dala-Järna var målvakten Jens Lissel, mittbacken Mikael Aspelin, mittfältaren Fredrik Sixtensson och anfallaren Emil Blom.

- Nu gläds vi över den här segern i några dagar, sedan laddar vi om inför helgens match mot Valbo, säger Hultgren.

Valbo leder serien och kanske är det dags för en ny skräll av Dala-Järna?

Fakta: GESTRIKE/H-DALA-JÄRNA 2-4 (1-3)

  • Målen: 0-1 (5) Emil Blom, 1-1 (17) Mohammed Moradi, 1-2 (27) Mattias Eriksson, 1-3 (43) Mikael Aspelin, 1-4 (53) Fredrik Sixtensson, 2-4 (84) Carlos Santis (straff).
  • Domare: Johan Thalin, Uppsala.
  • Publik: 73.

Mer läsning

Annons