Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dahlsten hoppfull

Annons

Anna hade lånat Irco Starlight av en kompis och hon hade så när nått prispallen i 1,10-hoppningen.

Anna var en av 36 felfria i grundhoppningen och i omhoppningen gick hon i mål som fyra på tiden 23,89, en ynka hundradel sämre än trean Camilla Cederborg, Enköping.

Fram till vinnaren Emelie Hillblom, Heby, skiljde tre sekunder.

- Visst var det lite synd att vi inte nådde pallen när vi var så nära, säger Anna.

Anna och Irco Starlight gjorde sin första tävling tillsammans förra helgen, i laghoppning med Falu RS, och samarbetet har fungerat riktigt bra.

- Det är en jättefin häst som framför allt vet vad han gör. Han är rutinerad och har varit med förr.

Att beskriva Irco Starlight som rutinerad är knappast någon överdrift. Med sina 17 år har han rutin i massor, men fortfarande suget och hungern att fortsätta att tävla.

I 1,20-hoppningen gick det inte lika bra för Anna och Irco Starlight. Ekipaget rev det sjunde hindret och med fyra fel var förstås chansen till en framskjuten placering borta.

- Det kändes verkligen bra för oss, därför var det riktigt synd att han rev, menar Anna.

Anna är ursprungligen från Småland men har bott i Falun, eller rättare sagt mellan Hosjö och Danholn, i tio år. Just nu studerar hon till veterinär i Uppsala och är klar med den fem år långa utbildningen i januari nästa år.

Hästar har varit hennes liv sedan tidig ålder och familjen har egen uppfödning på gården.

En av familjens uppfödningar, Lucky Lad, red Anna felfritt med i unghästklassen i 1,10-hoppningen likaså i I 1,20-hoppningen .

I dag är hon och Irco Starlight tillbaka på hoppbanan igen, åtminstone i 1,20-klassen.

- Det är i alla fall den klassen jag har anmält oss till. Sedan får vi se om det blir någon mer hoppning, han kan hoppa nästan hur mycket som helst.

Det var några år sedan Anna senast tävlade i Dalahoppet, men det är en tävling hon tycker om.

- Det är fantastiskt fina tävlingar på alla sätt och vis. Anledningen att jag inte tävlat här på några år är att vi alltid brukar ha någon tenta den här tiden, men i år hade vi inte det, säger Anna Dahlsten.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons