Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags igen för motospeed

Annons

För tredje året i följd körs den nya formen av motocross i Nedre Norra Distriktet. Fem klubbar finns med i serien. De fyra första tävlingarna körs på vardagskvällar medan finalen i Gävle avgörs på en lördag.

Motospeed handlar om cross med korta, snabba heat. Hela tävlingen med 12 heat och en avslutande Superfinal klaras av på cirka två och en halv timme.

- Efter premiäråret 2003 gjorde vi en del förändringar till 2004, säger upphovsmannen till motospeeden NEO Ohlsson i Alfta-Edsbyn MCK. Bland annat utökade vi serien med ett lag, Woxnadalens MK. Nu tycker vi att vi kommit rätt då vi kör med två förare från varje lag i de 12 heaten.

- En ändring i årets tävlingar är att Superfinalen körs med de tio bästa poängplockarna individuellt i tävlingen. Tidigare körde de två bästa från respektive lag. Nu kan vi räkna med att det sista heatet i tävlingen kommer att bli verkligt rafflande, säger NEO Ohlsson.

SMK Gävle har vunnit de två första åren. Laget tillhör även favoriterna i år men konkurrensen verkar bli ännu tuffare i år.

Serien inleds i kväll, onsdagen den 15 juni. Alfta-Edsbyns MCK är arrangör. Tävlingen körs på Stora Banan i Woxnabruk.

De fem lagen är SMK Dala, Woxnadalens MK, SMK Gävle, Rättvik-Boda MK och Alfta-Edsbyn MCK.

Rättvik-Boda kommer till start med: Christer Thorell, Jonas Perhans, Henrik Daniels, Mikael Gullstrand och Jörgen Sjödin. Micke Hedberg är skadad och Fredrik Hedman avstår.

SMK Dala kör med Mats Nilsson, Nisse Hedlund, Mattias Gustavsson, Bill Bergkvist, Lars-Erik Wahlin och Markus Pettersson.

Mer läsning

Annons