Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för World Cup

Annons

- Vi räknar med att det blir en ren gruppfinal på torsdag i Maserhallen mellan Tyskland och Frankrike, det är ju i alla fall de mest meriterade länderna i den här gruppen, säger Kjell "Bullas" Israelsson, Ludvika HF:s representant i organisationen.

"Bullas" ser fram mot evenemanget, som har samma upplägg som för två år, då det senast begav sig i Dalarna.

- Tisdag och torsdag är Maserhallen skådeplats, onsdag är det Sporthallen i Ludvika som gäller, säger Israelsson, som förstås hoppas på handbollspropaganda av bästa märke.

- Det är ju inga dunungar precis som, lagen som kommer.

- Både Ungern och Israel kan nog ställa till det för de övriga två skulle jag tro. Men visst, det ska mycket till om det inte till slut ändå blir Tyskland och Frankrike som kniper de två semifinalplatser som står på spel.

Island och Tyskland inleder i kväll varpå Frankrike och Ungern tar vid i matchen därefter.

På onsdag, i Ludvika således, möts Tyskland och Ungern medan Island får ta sig an Frankrike varefter det hela avslutas i Maserhallen på torsdag med matcherna Ungern-Island och den förmodade gruppfinalen mellan Frankrike och Tyskland ett par timmar senare.

Två toppmatcher varje kväll, med andra ord.

I den andra gruppen, som spelar i Jönköping/Stockholm, spelar Sverige, Danmark, Slovenien och de olympiska mästarna Kroatien.

- Ett getingbo, där det blir rejält tufft att knipa en semifinalplats. Men vi hoppas förstås på en plats för Sverige i finalspelet, som avgörs i Göteborg till helgen, säger Svenska Handbollförbundets representant på plats i Borlänge, Ralf Lundberg.

Vad gäller lagen i Borlänge så kan noteras att Tyskland kommer med ett till stora delar nytt lag. Liksom för den delen också Ungern, som mönstrar sex debutanter.

- Den här turneringen är ju ett utmärkt tillfälle att spela ihop lagen till det kommande VM:et i slutet av januari.

Inom Borlänge HK och Ludvika HF hoppas man på fin handbollspropaganda förstås, men också på mycket publik.

- Givetvis. Arrangerande klubbar behåller överskottet. För vår del så är evenemanget i hamn redan ekonomiskt, vilket känns skönt. Kan vi sedan få skapligt med publik på matcherna också så inte oss emot, säger BHK:s Håkan Zetterberg.

- Jag kan i alla fall konstatera att vi sålt mer i förköp till den här turneringen än vad vi gjorde för två år sedan.

Notabelt: Invigningsceremonin sker under medverkan av före detta förbundskaptenen, legenden Bengt "Bengan" Johansson.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons